Reboot je slaap

Ontspannen in slaap vallen, uitgerust wakker worden en overdag top presteren.

Herken je dit?

 • 's Nachts lig je te piekeren.
 • Je raakt gefrustreerd van de slapeloosheid.
 • Je voelt je moe en futloos.

"Hoe zou je leven eruitzien als je ontspannen in slaap zou vallen en weer fit en uitgerust opstaat?"

Gezond slapen dankzij praktische coaching

Voor mensen die houden van een pragmatische, effectieve aanpak

Slaap lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar helaas is het dat niet voor één op de vijf Nederlanders. En dat terwijl een goede nachtrust noodzakelijk is om fysiek en mentaal te herstellen. Alleen dan kun je veerkrachtig met je dagelijkse verantwoordelijkheden en uitdagingen omgaan.

Wie slecht slaapt is overdag humeuriger en heeft moeite om zich te concentreren. Dat veroorzaakt spanningen, met als gevolg dat je ’s avonds ligt te piekeren of midden in de nacht wakker wordt. Zo kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht.

In dit praktische coachingsprogramma ontwikkel je de vaardigheden om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, je fit te voelen en te stoppen met piekeren. Dankzij de wetenschappelijk onderbouwde aanpak heb je in korte tijd weer volop energie om het leven te leiden zoals jij dat wilt.

Waarom kies je voor HeartState?

Met elke werkdruk mentaal ontspannen blijven.

Voor de IT-professional

Pragmatisch, down-to-earth en wetenschappelijk onderbouwd.

Klanttevredenheid staat voorop.

Tevredenheidsgarantie

Jouw tevredenheid staat op één. Anders lossen we het zonder gedoe op.

Op maat coaching online en op locatie.

100% passend bij jou

Individuele coaching. Online of face-to-face met plan op maat voor jouw situatie.

Edwin Vriethoff is professional HeartMath coach en kan jou bij je slaap verder helpen.

Eindelijk ontspannen slapen

Hoi, prettig kennismaken! Ik ben Edwin en als slaap coach voor volwassenen begeleid ik mensen die problemen met hun slaap hebben.

Eind 2014 heb ik ervaren wat het betekent om overspannen te zijn en nachten lang wakker te liggen. Uiteindelijk bleek deze periode een groot cadeau waarbij ik veel over mezelf en stress leerde.

Met ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en het begeleiden van mensen met stress ben ik bekend met de worsteling van veel mensen met hun slaapprobleem. Ik begrijp jou daarom als geen ander.

Ontdek een pragmatische en effectieve aanpak. Geen lastige theorieën waarbij je zelf moet uitzoeken hoe je verder komt, maar handvaten waarmee je direct de kwaliteit van je slaap verbetert.

Bekijk direct het aanbod

"Edwin is open, rustig, heeft veel kennis over de theorie van hartcoherentie en weet deze goed over te brengen. Ik voelde mij op mijn gemak en werd op een prettige manier gecoacht.

De gesprekken en inhoud van het programma hebben mij houvast gegeven. Edwin heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb en hierdoor meer in balans ben. Bedankt!"

Frank, Consultant

"Ik ontdekte dat ik slecht in slaap kon komen door mijn eigen frustraties.

Ik heb Edwin ervaren als een deskundige coach die me geholpen heeft om op een andere manier met mijn probleem om te gaan.

Ik raad iedereen Edwin aan als slaapcoach voor volwassenen. Ik ben dankbaar dat de gebroken nachten van vroeger verleden tijd zijn. "

Marijke, Klantadviseur

"Als je bent vastgelopen heb je niet altijd de ruimte en open blik die nodig is om zelf weer op gang te komen.

Edwin vraagt, luistert, spiegelt en helpt je helder te krijgen wat jij belangrijk vindt. Vervolgens wordt gekeken welke stappen gezet kunnen worden om daar te komen waar jij wilt. Het lijkt zo eenvoudig... En dankzij de coaching kom je nog echt in beweging ook."

Paul, Geospatial analist

Jouw voordelen van het reboot je slaap programma:

Doe inzicht op en leer goed te slapen.

1. Krijg inzicht in wat nodig is voor een goede nachtrust

In het programma raak je bewust van de onderdelen die betrekking hebben op je slaappatroon. Elke sessie staat een ander onderwerp centraal zodat je informatie krijgt over allerlei aspecten die met slaap te maken hebben.

Je leert over de voorwaarden om in slaap te vallen en wat de invloed is van je gedachten en emoties op je gevoel van rust, veiligheid en je lichaam.

2. Laat je persoonlijke frustraties los

Wanneer je niet kunt slapen is het heel menselijk dat je gefrustreerd raakt van je slapeloosheid. Het kan ervoor zorgen dat je blijft malen en piekeren over problemen waardoor je jezelf wakker houdt.

Tijdens het programma ga je leren de controle los te laten en dat je niets hoeft te doen. Daarbij ga je een wetenschappelijke techniek leren om je te ontspannen en veilig te voelen zodat je rustig in slaap kunt vallen.

Frustraties staan een ontspannen slaap in de weg.
Val in de avond eenvoudiger in slaap.

3. Creëer innerlijke rust

In de wereld van vandaag heb je dagelijks je bordje vol met uitdagingen en verantwoordelijkheden. Hoe kom je dan tot rust? Wanneer je eenmaal gestrest bent is het lastig terugschakelen en verstoren spanningen je nachtrust.

In het programma leer je wat nodig is om je dag rustig te beginnen en om gedurende de dag je rust te bewaren. Dat maakt het 's avonds stukken eenvoudiger om de slaap te vatten.

4. Voel je energiek en helder van geest

Je gaat leren hoe je je energie kunt bijladen en hoe je de lekken kunt dichten van de dingen die je energie kosten. Dat is belangrijk omdat een 'volle batterij' een positief effect heeft op je slaap.

Doordat je balans leert brengen in je gedachten en emoties kom je in een neutrale en stabiele toestand zodat je weer helder kunt denken en niet meer uren wakker ligt van het piekeren..

Snel helder in je hoofd en voel je weer energiek.
Maak kennis met de praktische en wetenschappelijke basis.

5. Praktisch, meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd

Belangrijk onderdeel van het programma zijn de technieken van het HeartMath instituut. Er is meer dan 27 jaar onderzoek gedaan naar de unieke wetenschappelijke basis achter het programma.

De aanpak is effectief en via een computer, tablet of smartphone kan je waarnemen wat er in je binnenwereld gebeurt. Dit helpt je erop te vertrouwen dat je met de oefeningen je gewenste doel gaat halen.

6. Volg 100% bij jou passende coaching

Je volgt de coaching waar het jou het beste uitkomt. Face-to-face bij de praktijk in Zevenbergen of volledig online via beeldbellen.

Op de praktijk maak je gebruik van de meetapparatuur die we daar beschikbaar hebben. Bij de online coaching is apparatuur voor persoonlijk gebruik inbegrepen.

Volg de coaching online of in Zevenbergen.
Ontvang persoonlijke begeleiding en aandacht bij slaapproblemen.

7. Persoonlijke aandacht en begeleiding

Coaching bestaat uit persoonlijke begeleiding waarbij je in vertrouwen je verhaal kwijt kunt, je tot inzichten komt en stappen naar je doel zet.

Je plukt de rest van je leven de vruchten van de nieuwe vaardigheden en inzichten. De persoonlijke kennismaking is altijd vrijblijvend zodat je kunt onderzoeken of je 'een klik' hebt met je coach en de aanpak.

"Ik heb dankzij de coaching door Edwin veel bijgeleerd over stress, mijn gedrag en het bewust beïnvloeden van je veerkracht.

Edwin is niet alleen begripvol en sensitief, hij is ook doortastend. Hij hield me regelmatig de spiegel voor en bij de les. In zeven inspirerende sessies en met de praktische oefeningen ben ik aan de slag gegaan.

Ik voel me nu mentaal, fysiek en emotioneel sterker. Ik maak gemakkelijker keuzes en vertrouw beter op mijn eigen wijsheid."

Frida, Trainer en coach

Er zijn elke maand maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang.

Het praktische reboot je slaap programma

Je gaat aan de slag met hét coachingsprogramma om weer ontspannen te slapen en uitgerust op te staan. Pragmatisch, oplossingsgericht en effectief.

Vanuit een ontspannen en veerkrachtige levenshouding ga jij je gedroomde resultaat waarmaken. Je bereikt:

 • Rust in je hoofd. Je krijgt tools om met je gedachten om te gaan.
 • Geluk. Je hebt plezier in je werk en andere bezigheden.
 • Lekker in je vel. Uitgerust geniet je van het leven dat energie geeft.

 

Slaap coach volwassenen. Persoonlijk coach programma voor beter slapen

Welke soort coaching past bij jou?

Face to face coaching

Face-to-face: Persoonlijke coaching op de praktijk in Zevenbergen

Je gaat voor meetbaar resultaat dankzij een effectieve en pragmatische aanpak. Over een periode van 4 maanden begeleid ik je persoonlijk en hebben we 6 afspraken.
 • Vier maanden persoonlijke begeleiding.
 • Persoonlijk werkboek en actieplan.
 • Je kunt je frustraties loslaten.
 • Tussentijdse begeleiding via Whatsapp en e-mail.
 • Uitgerust en ontspannen opstaan.
Online coaching

Volledig online: Persoonlijke coaching vanuit je eigen vertrouwde omgeving

Via een online beveiligde omgeving ontvang je coaching op je eigen locatie. Je ontvangt 4 maanden volledige online begeleiding bestaande uit 6 uitgebreide afspraken.
 • Vier maanden persoonlijke, online begeleiding.
 • Uitgerust en ontspannen opstaan.
 • Persoonlijk werkboek en actieplan.
 • Tussentijdse begeleiding via Whatsapp en e-mail.
 • Loslaten van je frustraties.

Kom in aanmerking voor een gratis & vrijblijvend gesprek t.w.v. € 117

"Ondanks dat ik in het verleden al best veel aan zelfanalyse heb gedaan ben ik door de sessies met Edwin toch weer tot nieuwe inzichten gekomen en heb een paar keer een mooie ‘Aha-erlebnis’ gehad.

Ik vond Edwin als persoon heel prettig in de omgang en voelde mij bij hem bijzonder op mijn gemak. Ik vind hem een goede coach die je ook helpt als je er zelf niet helemaal uitkomt."

Ben, Engineer

"Edwin is een uitstekend coach die je helpt ontdekken wat diep van binnen belangrijk voor je is en welke obstakels je tegenhouden om die te bereiken.

Hij houdt je goed een spiegel voor, waardoor je jezelf leert begrijpen en anders naar jezelf gaat kijken. Ik ging begrijpen waarom situaties bepaalde uitwerkingen bij mij hadden en kan daar nu ook beter mee omgaan."

Andreas, Software ontwikkelaar

"Ongeacht wat ik vertelde, bleef Edwin altijd rustig en kalm, zonder te oordelen. Hij heeft de kennis en capaciteiten om een coachvraag breder te bekijken en objectief te blijven.

Ik heb hem ervaren als een betrouwbare coach op wie ik volledig kan rekenen en dat was voor mij nodig om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen maken."

Marie-Jose, Scrum master
Wetenschappelijk resultaat bij slaap coach volwassenen dankzij hartcoherentie

Bewezen resultaat

Naar de technieken in dit programma doet HeartMath al meer dan 27 jaar wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zijn er al meer dan 300 onafhankelijke onderzoeken gepubliceerd met positieve resultaten.

"De technieken van HeartMath zijn buitengewoon effectief in het terugdringen van angst, zorg en het verbeteren van prestaties. In tegenstelling tot veel andere producten en diensten die soortgelijke claims leggen, heeft het een solide wetenschappelijke basis." - Paul J. Rosch, M.D., President of the American Institute of Stress en Clinical Professor of Medicine and Psychiatry, New York Medical College.

Veelgestelde vragen

Het programma is gebaseerd op een techniek waarbij je je ademhaling gaat controleren. Deze techniek heet hartcoherentie.

Wat dat precies inhoudt en hoe het werkt, lees je op de site van HeartMath uitgebreid terug.

De grootste kracht van deze methodiek is de feedback die je krijgt op je scherm via een hartslagsensor. Je ziet meteen welk effect de oefeningen en coaching op je lichaam hebben. Dat maakt het down-to-earth en meetbaar.

Ik ben er van overtuigd dat dit programma jou gaat helpen. Waarom?

Iedereen die je is voorgegaan heeft ervaren dat ze meer rust en energie ervaren en de kwaliteit van hun slaap verbeterd hebben.

Omdat je rechtstreeks invloed uitoefent op de balans in je autonoom zenuwstelsel, gaat je lichaam hormonen aanmaken die je rust en veerkracht brengen. Dat is een proces dat je niet kunt tegenhouden.

De wetenschap ondersteunt deze uitspraken. Op de site van HeartMath vind je een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke publicaties.

Twijfel je nog? Tijdens een vrijblijvend gesprek vertel ik je graag meer en laat ik je het effect van hartcoherentie ervaren.

Je krijgt direct meer energie en gaat je meteen beter voelen wanneer je de eerste stap zet om je slapeloosheid te begrijpen.

Tijdens de opvolgende weken ga je steeds meer vooruitgang opmerken. Het is belangrijk te herinneren dat het een teder proces is om een natuurlijk slaappatroon te bereiken. Wanneer je het probeert te forceren duw je de slaap alleen maar verder weg.

Je hartritme varieert voortdurend. Met andere woorden hebben we het dan over de tijdsintervallen tussen je hartslagen. We noemen dit hartritme variabiliteit (HRV). HRV geeft je belangrijke informatie over zowel je veerkracht als vitaliteit, maar ook over de actuele toestand van het lichaam. Onderzoek heeft uitgewezen dat HRV zeer gevoelig is voor emotionele veranderingen. De mate van samenhang in de HRV noemen we coherentie. Een hoge mate van coherentie bevordert optimale prestaties, zorgt voor optimale hersenfuncties en het ontwikkelen van veerkracht.
We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of er een onderlinge klik is en om te bepalen of coaching geschikt is in jouw situatie. Alleen wanneer we er beiden van overtuigd zijn dat de coaching en dit programma voor jou de juiste weg is, kan je gaan deelnemen. Het voordeel is dat het beter slapen programma specifiek slaapcoaching gericht op volwassenen is.
De inhoud van de gesprekken blijft altijd vertrouwelijk, ongeacht of jouw werkgever wel of niet het traject vergoedt. Alleen met jouw persoonlijke toestemming, kan en mag ik met een derde partij inhoudelijk over je case spreken.
Ja die is er. Het HeartMath instituut heeft inmiddels meer dan 32 jaar wetenschappelijk onderzoek verricht. Ook Harvard onderwijst de technieken. Zie ook één van hun meest populaire publicaties ooit over hartcoherentie.

Het totaalbedrag is afhankelijk van de gekozen vorm. Face-to-face of online. Op basis van je situatie kan je ook voor extra sessies kiezen.

De inhoud van het programma vind je door naar boven te scrollen op deze pagina. De online variant is iets duurder omdat dat altijd inclusief de Innerbalance trainer (hartcoherentie meetapparatuur) is voor thuisgebruik.

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek weet je exact wat de benodigde investering is.

Als je aan alles voelt dat het programma jou gaat helpen, dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. Tijdens de vrijblijvende kennismaking vinden we een oplossing en maken we een afspraak die aansluit bij jouw situatie.
Nee je hoeft nooit voor de kennismaking te betalen. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en belangrijk om te onderzoeken of er een onderlinge klik is. Zowel jij als ik moeten een goed gevoel hebben bij elkaar en er zeker van zijn dat dit programma jou gaat verder helpen.
Coaching behoort helaas niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Dit nadeel heeft wel als voordeel dat er geen beroep wordt gedaan op je jaarlijkse eigen risico dat in 2022 € 385 bedraagt. Afhankelijk van een aanvullende polis kan het zijn dat dit soort kosten gedeeltelijk vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.
Wist je dat in 9 van de 10 gevallen de werkgever het coachingtraject betaalt? Veel bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en professionele ontwikkeling. In bijna alle gevallen zijn werkgevers bereid vitaliteitstrajecten te vergoeden omdat zij gebaat zijn bij een gezonde, goed functionerende medewerker. Informeer bij jouw werkgever of hier mogelijkheden voor zijn. Lees ook het artikel op deze site over vergoedingen via je werkgever.
Als ondernemer of ZZP’er kunnen de kosten en de btw van een zakelijk coachingstraject mogelijk aftrekbaar zijn van de belasting. Voorwaarden hiervoor kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Je kunt ook informeren bij je accountant naar de mogelijkheden.
Gecertificeerd slaapcoach voor volwassenen. Beter slapen dankzij dit praktische en wetenschappelijke programma.

Wil jij 's morgens uitgerust wakker worden? Meld je aan!

Je kunt nu twee richtingen op.
Je kunt achteruit

Je doet niks, waardoor er niks verandert. Geen goede nachtrust – wel vermindere concentratie, vermoeidheid en frustraties.
Of… je gaat vooruit

Je plant een vrijblijvend en gratis
intakegesprek met me in.

Je vertelt wat je opbreekt. Ik kijk of ik je kan helpen. Zo niet: dan zeg ik het ook.

Dit is 100% vrijblijvend. De keuze is aan jou.

Gratis intakegesprek
Bijna klaar!
Vul het formulier in en dan wordt er binnen één werkdag contact met je opgenomen.