Maak kennis met een uniek coachingsprogramma voor technische professionals in oa de IT technieken

De ultieme coachingsaanpak voor IT-professionals

Leestijd: 8 minuten

Werken in de techniek is topsport. Herken je dat? Het maakt niet uit of je IT-ontwikkelaar, projectleider, installateur, engineer, teamlead, productiemanager of marketeer bent. Zodra je werkt in de technische sector sta je dagelijks voor uitdagingen en word je aanpassingsvermogen regelmatig op de proef gesteld.

Je hebt te maken met krappe deadlines, veranderende requirements, prikkels, plotselinge verstoringen en je moet altijd op de hoogte blijven van de laatste technische ontwikkelingen. Daarnaast voel jij je zo verantwoordelijk voor je werk dat je het bijna vanzelfsprekend vindt dat je altijd bereikbaar bent. Je staat constant ‘aan’ waardoor je werk- privébalans zoek is.

Het zal je niet verbazen dat de werkdruk binnen de technische sector, waaronder de IT en de zakelijke dienstverlening hoger ligt dan gemiddeld. Bovenstaande voorbeelden zijn nog maar een fractie van de vele factoren die je energie kosten en uit balans brengen.

Dankzij ruim 20 jaar ervaring in de IT heb ik veel samengewerkt met technische professionals in uiteenlopende functies. Daardoor (her)ken ik alle ins en outs van de uitdagingen waar zij dagelijks voor staan. Omdat we dezelfde taal spreken versterkt dit de samenwerking en bereiken we samen resultaten om trots op te zijn.

Het risico van altijd op je verstand vertrouwen

Door de complexiteit in ons werk raken we er zo aan gewend om rationeel bezig te zijn, dat we de verbinding met ons gevoel kwijtraken. We kruipen in ons hoofd waardoor de balans tussen denken en voelen verstoort raakt. In combinatie met hard werken en de grote hoeveelheid technologie in ons werk, is dit risicovol. Het maakt je namelijk extra kwetsbaar tijdens stressvolle periodes. En raad maar eens wat er dan gebeurt.

Je hoofd blijft overuren maken, je begint te piekeren, slaapt slecht en je kunt je nauwelijks meer concentreren. Daarnaast voel je je ondergewaardeerd en reageer je met een kort lontje op anderen. Uiteindelijk ontbreekt het je aan energie en plezier. Het moment van overspannen of in een burn-out raken komt dan erg dichtbij. En dit wil je uit alle macht voorkomen. Toch?

Het is chaos en druk in je hoofd waardoor concentratie opbrengen veel energie kost. De coaching bij HeartState sluit perfect aan bij technische professionals uit de techniek.
Omdat je hoofd overuren blijft maken begin je steeds vaker te piekeren en kost het veel energie om je te concentreren.

Een aanpak die techneuten aanspreekt

Met HeartState heb ik de afgelopen jaren een aanpak ontwikkeld die perfect aansluit bij IT-specialisten en organisaties in de technische sector. Het is geen zweverige of ongefundeerde begeleiding maar een aanpak op basis van wetenschappelijk bewezen technieken om veerkrachtig in het leven te staan. Technieken waarvan de resultaten eenvoudig te meten zijn en die je real-time inzichtelijk maakt via een computer of je eigen smartphone. Hoe gaaf is dat?!

Mijn aanpak onderscheidt zich omdat we coaching zowel combineren met eropuit gaan in de natuur als met de wetenschappelijke techniek om balans te brengen in je gedachten, emoties en gedrag. Bovendien dragen beide benaderingen optimaal bij aan het in verbinding brengen van je verstand met je gevoel en bij het herstellen van je energiebalans. Hoe zou het zijn als je je weer ontspannen en energiek voelt?

Ontdek en beheers de unieke HeartMath vaardigheden

Centraal in de aanpak staan de technieken van het HeartMath instituut. De wetenschappelijke basis achter de verschillende technieken is uniek. Er is al meer dan 25 jaar onderzoek gedaan naar deze vaardigheden die iedereen eenvoudig kan leren en altijd en overal kan toe passen. Wat zou dit jou opleveren? Je kunt in elk geval rekenen op hogere prestaties, een betere gezondheid en een toegenomen vitaliteit.

Mensen met een hart voor techniek vinden het extra interessant dat je via een computer, tablet of smartphone kunt zien wat er in je binnenwereld gebeurt. Je hoeft nog niet blind te vertrouwen op je gevoel maar ziet wel direct het resultaat van de oefeningen die je doet.

Doordat je verstand in verbinding komt met je gevoel worden je gedachten rustiger en je reacties minder impulsief. Je bereikt met minder moeite meer resultaat. Stel je eens voor hoeveel energie je hiermee bespaart? Het is een belangrijk uitgangspunt om jouw veerkrachtreserves te laten groeien.

Kom tijdens wandelcoaching tot rust dankzij de zon op je huid en de wind door je haren

Maak kennis met deze bijzondere manier van coaching waarbij je omgeven bent door de natuur. Het is een fantastische tegenstelling met de kantoren of thuiswerkplekken waar professionals normaal hun werk doen. Weg achter die machines en beeldschermen. Jezelf even met al je zintuigen onderdompelen in de natuur. Zie jij het al voor je?

De natuur is een krachtig instrument en brengt je bijna vanzelf tot rust.
Dankzij wandelcoaching ervaar je vrijwel automatisch de rust- en energiegevende effecten van de natuur.

Tijdens de wandelcoaching komen de stappen van de TriA® methode voor jou tot leven. Deze methode is in 2008 ontwikkeld door Corrie Reijngoud op basis van haar jarenlange ervaring met individuele- en teamcoachingstrajecten. De stappen zorgen voor een natuurlijke en eenvoudige manier van veranderen. Ze zijn gebaseerd op de positieve psychologie die zelfregie en (veer)kracht stimuleert. Het brengt je een positieve mindset, plezier in je leven en voldoening in je werk. Je gaat daardoor gemakkelijker om met sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Er zijn inmiddels bergen wetenschappelijk onderzoek verricht waaruit blijkt dat de natuur een krachtig instrument is. Dankzij de natuur raak je ontspannen, herstel je van stress en wordt je hoofd helder. De positieve effecten van de zilte zeelucht op het strand, de groene bladeren in het bos of de prachtige kleuren en geuren op de heide zijn te groot om te negeren. Talloze publicaties in binnen- en buitenland bevestigen de positieve effecten die de natuur op ons heeft.

Wandelcoaching is een belangrijk onderdeel in mijn aanpak. Het brengt je rust en overzicht in je hoofd.
Coaching in een natuurlijke omgeving is bijzonder effectief. Wind, zand en de zilte zeelucht zorgen voor automatische ontspanning en rust in je hoofd.

Die onderzoeksresultaten spreken voor zich. Bovendien geven de IT-professionals die ik buiten heb mogen begeleiden stuk voor stuk aan dat ze echt meer ontspannen en helemaal tot rust komen. Ze zijn er even helemaal uit en laten hun dagelijkse beslommeringen achter zich. Er ontstaat ruimte waardoor het overbelaste brein de kans krijgt om te herstellen. Het maakt de coaching bijzonder en effectief. Wil jij dat ook graag zelf ervaren?

De H.E.A.R.T.-aanpak

Graag laat ik je kennis maken met de H.E.A.R.T.-aanpak. Een aanpak waarin ik al mijn kennis en ervaring bij elkaar heb gebracht, die resulteerde in een unieke en bewezen methode. Het vormt de basis van alle programma’s bij HeartState en staat garant voor effectieve resultaten.

Maak kennis met de unieke coachingsaanpak voor technische professionals in Nederland.

Elke letter in de naam van de aanpak staat voor een belangrijke pijler. Deze pijlers passen we toe in de programma’s afhankelijk van waar op dat moment jouw behoefte ligt. Elke persoon en iedere situatie is anders en vraagt om een eigen benadering om optimaal resultaat te behalen.

Herstel

Op het moment van kennismaking ontbreekt het vaak nog aan energie en helderheid. Het heeft op dat moment nog weinig zin om rationeel aan de slag te gaan. Je begrijpt vast dat als het in je hoofd nog een chaos is, dat reflecteren, nadenken en verbanden leggen te veel energie kost.

Je ontspannen is misschien wel de belangrijkste stap die je moet zetten. Als je lichaam ontspant, werkt dat ook door op je geestelijke gesteldheid en kalmeer je. Hierdoor kun je logischer nadenken en ga je inzien wat voor jou belangrijk is.

Je hebt maandenlang met een gejaagd gevoel rondgelopen. Beeld je eens in hoe het is om weer een diep gevoel van kalmte te bereiken… Voor de meesten is dit een fantastische ervaring.

“O wow, dat was bijzonder. Ik was echt van top tot teen ontspannen en wist niet dat ik dit nog kon!” kreeg ik kortgeleden als reactie op een eenvoudige HeartMath oefening van 5 minuten. Kun je nagaan wat de impact op jouw leven is wanneer je hier zelf meerdere keren per dag voor zorgt.

In plaats van je constant gejaagd te voelen kan je ook dankzij de aanpak voor professionals binnen enkele minuten volledig rustig en ontspannen voelen.
Hoe ziet jouw dag eruit als jij binnen 3 tot 5 minuten volledige rust ervaart?

Daarom help ik IT’ers zoals jij met het ontwikkelen van deze vaardigheid zodat je het op elk gewenst moment kunt toepassen. Zonder dat het uitmaakt voor welke uitdaging je die dag staat.

Zoals je eerder hebt gelezen zorgt ook het coachen in de natuur vrijwel automatisch voor rust- en vitaliserende effecten. Doordat er weer rust in het lichaam komt en helderheid in het hoofd, is het mogelijk om afgewogen rationele beslissingen te maken, die goed voelen. Hoe fijn is dat? Bovendien is de coaching extra effectief.

Erkennen

Coaching bestaat uit het afleggen van een reis vanuit je huidige situatie naar de door jou gewenste situatie. Meestal is er op het vertrekpunt iets waar je afscheid van wilt nemen. Je wilt deze ‘oude’ situatie achter je kunnen laten. Ik zie zelfs regelmatig dat we proberen om het zo snel mogelijk bij ons vandaan te duwen. Het mag er niet meer zijn. Maar dat heeft een averechts effect omdat het spanningen oplevert waardoor de gewenste verandering soms zelfs uitblijft.

Eerst erkennen en accepteren is daarom een belangrijk vertrekpunt om daadwerkelijk stappen te maken richting je gewenste situatie. Je kunt geneigd zijn om het oude als negatief te zien en het nieuwe als positief. Maar vaak mogen en kunnen ze naast elkaar bestaan. Vanuit een positieve mindset onderzoeken we de goede kanten van zowel de oude als de nieuwe situatie. Je merkt dan dat je ze vaak beide kunt omarmen.

Erkenning en acceptatie zijn een belangrijke stap in de aanpak en begeleiding voor technische professionals.
Pas wanneer je de huidige situatie erkent en accepteert dat je iets anders mag willen, ontstaat de rust en ruimte om die verandering echt mogelijk te maken.

Het is belangrijk om ruimte te geven aan alles wat er is. Emoties, gedachten en fysieke sensaties geef je aandacht zonder te oordelen. Daardoor kun je de lading die op eerdere ervaringen zit loslaten. Je ervaart ontspanning en rust waardoor je de volgende stap kunt zetten.

Aandacht

Meestal weet je heel goed wat je niet meer wilt. Maar het is al snel een stuk onduidelijker wanneer we stil staan bij wat je wel wilt. Hoe kun je dan van A naar B gaan als je nog niet helder hebt wat je precies wilt bereiken? Daarom is het belangrijk om met aandacht stil te staan bij zowel je huidige als de gewenste situatie.

We zullen daarvoor met al je zintuigen aandacht geven aan beide situaties. Door van alle kanten naar jouw situatie te kijken word jij je bewust van je eigen gedachten, gevoel, gedrag en overtuigingen. Daarnaast word je je ervan bewust hoe jouw omgeving op je reageert. Langzaamaan wordt datgene, dat tot dan toe verstopt zat, helder.

Edwin Vriethoff helpt jou met oprechte aandacht om een beeld te krijgen van je huidige en toekomstige situatie.
Samen besteden we uitgebreid aandacht aan je huidige situatie en onderzoeken we wat je echt wilt bereiken. Beetje bij beetje ontstaat er een beeld van waar je echt naartoe wilt.

Er ontstaat een kloppend plaatje omdat jij je bewust wordt van alles wat er in je omgaat. In dit plaatje zit ook je werkelijke gevoel. Het nieuwe beeld van wat je wilt groeit en is steeds prominenter aanwezig. Daarmee heb je niet alleen inzicht in je werkelijke wensen en verlangens. Je weet ook exact waar tegen je vecht of weerstand biedt en hoe je daar in het verleden mee omging. Begrijp je dat het zo eenvoudiger is om echt richting je verlangen te bewegen?

Regulatie

We kennen allemaal momenten waarop we ons prettig voelen, in balans, gelukkig en tevreden. Thuis, met familie maar ook op het werk, wanneer de dingen lopen zoals we het graag zien. Maar je hebt vast ook wel ervaren hoe snel je stemming omslaat als het even tegenzit en het niet gaat zoals je wilt.

Voor je het weet laat je je meevoeren door negatieve gedachten en emoties. En dat vreet energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat we in deze situaties slechts 20% van onze breincapaciteit kunnen gebruiken. Geen wonder dat je daardoor vaak onlogische en ondoordachte beslissingen neemt! Herinner jij je gebeurtenissen waarbij je een paar uur later dacht: ‘Waar maakte ik me in hemelsnaam zo druk over?’

Emoties kosten ons heel veel energie wanneer we ons hierdoor laten meevoeren.
Wanneer we ons laten meevoeren door emoties en negatieve gedachten gaat er veel kostbare energie verloren.

Het is daarom belangrijk om gedachten, emoties en gedrag zo snel mogelijk terug te brengen in een normale en gezonde balans. We spreken hierbij van zelfregulatie. De HeartMath-technieken die je in het programma leert, helpen je om weer snel in deze balans te komen. Direct en in het moment zelf. Bovendien hoeft niemand te merken dat je ze toepast. Wat verwacht je dat deze vaardigheid jou oplevert?

Transformatie

Je mindset is met regelmaat de oorzaak voor het ervaren van negatieve gedachten, emoties en gevoelens. Iedereen heeft belemmerende overtuigingen, innerlijke dialogen, waarden en gedrag waardoor spanningen in je leven ontstaan. Herken je dit?

Wat mij betreft is zelfregulatie alleen niet voldoende. Transformatie, het opnieuw ‘programmeren’ van je mindset is ook belangrijk, omdat we daarmee een belangrijke oorzaak van spanningen wegnemen, en je hiermee energie bespaart.

Werk vanuit en plezier en verbinding met je collega's door het wegnemen van belemmerende overtuigingen en gedachten.
Vrij van belemmerende overtuigingen kun je bewust, samen met je collega’s, je werk met plezier doen.

Onze overtuigingen en gedachten zijn vaak onbewust ontstaan. Daarnaast kiezen we al op jonge leeftijd strategieën die we de rest van ons leven blijven toepassen. Op een gegeven moment blijkt echter dat ze ons niet meer helpen. Ze zitten ons zelfs in de weg wanneer we nieuwe stappen willen zetten in onze persoonlijke ontwikkeling.

Als je je er eenmaal bewust bent van bent waar je overtuigingen vandaan komen, wat ze je kosten en wat ze je opleveren, dan kun je er iets mee doen. Je kunt ze vervangen door helpende overtuigingen of aanvullen met nieuwe.

Dankzij de inzichten en oefeningen die je tijdens de coaching opdoet ontstaat ruimte om je mindset positief te transformeren. Wat belemmert jou op dit moment om actie te ondernemen en om weer energiek in het leven te staan?

Met deze laatste pijler hebben we alle facetten van de H.E.A.R.T.-methode doorgenomen. Is alles duidelijk?

Versterk je mentale veerkracht

Als geen ander begrijp ik dat jouw baan in de IT topsport is. De vele deadlines in combinatie met onrealistische planningen, onderbezetting en snelle technologische ontwikkelingen maken het meer dan ooit nodig dat je aandacht besteedt aan je vitaliteit en veerkracht. Het is juist in deze sector extra belangrijk dat je voorzichtig met je kostbare energie omgaat.

Dankzij een optimale mix van de eerder genoemde pijlers in de programma’s ontwikkel jij de praktische vaardigheden om onder alle omstandigheden mentaal veerkrachtig te blijven. Daarnaast heb je tijdens de coaching je mindset ‘geherprogrammeerd’ zodat je mentaal weer rust en overzicht hebt. Beeld je eens in wat dit oplevert.

Technische professionals dienen extra veel aandacht te spenderen aan vitaliteit en veerkracht.
Heb jij een baan in de IT-sector? Het is dan extra belangrijk om je energie en veerkracht in de gaten te houden.

Onderneem nu actie

Ben je enthousiast over wat ik en HeartState voor jou of je organisatie kunnen betekenen? Doe dan het enige logische en maak vandaag nog een afspraak.

Hoeveel rust zou het je brengen als je met een paar afspraken eindelijk verlost bent van het probleem waar je al zolang mee worstelt?

Je kunt nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen of lezen wat ik voor jouw organisatie kan betekenen.

Voor een kennismaking hoef je niet eens je huis of werkplek te verlaten. Het kost je minder dan een uur terwijl het je veel oplevert. Coaching is nu eenmaal een cadeau voor het leven!

Spreek ik je snel?

ps. Je kunt natuurlijk ook even een blik werpen op mijn unieke programma voor IT’ers.

✔️ Bekijk het unieke aanbod
X

donderdag 23 juni om 20.00 uur

Het geheim om weer vol focus van het leven te genieten.

Vertel me meer
X

+ 1432 mensen gingen je al voor

Ben jij de volgende?

Start nu je gratis assessment
X

Ter waarde van € 16,95 tijdelijk gratis

Meer dan 2347 downloads!

Pak je e-book mee
Prettig om kennis te maken!
Ik ben Edwin Vriethoff, eigenaar en oprichter van HeartState. Ik coach en train mensen die zich omschrijven als 'Wandelend hoofd' bij het in balans brengen van ratio en emotie. Dat doe ik in combinatie met wetenschappelijk onderbouwde programma's. Samen bouwen we aan jouw succesverhaal, waarin je niet alleen je prestaties verbetert, maar ook dieper verbonden bent en ontspannen in het leven staat.

Deel dit artikel:

Geef nu je reactie

Jouw mening of vraag doet er toe. Ik ontvang graag je reactie op dit artikel.

Vul je gegevens in. Je e-mailadres zal niet worden weergeven op de site.

Begin een gesprek
1
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens bij helpen?