Klanten aan het woord

Lees ervaringen van klanten die met mij gewerkt hebben en ontdek wat coaching hen gebracht heeft.

“Thanks for helping me grow”

"Vorig jaar was een zwart jaar voor mij! Ik was 'uit balans', voelde me gestrest en kon niet meer genieten van leuke dingen. Ik maakte standaard overuren en was vaak pas laat thuis bij mijn gezin.

De advertentie over stress-coaching kwam precies op het juiste moment voorbij!

Vanaf het moment dat ik met de coaching sessies begon, ging het weer bergopwaarts. Edwin liet me over dingen nadenken, met (thuis)opdrachten en oefeningen tijdens de sessies.

Vooral van de wandel-sessies heb ik genoten. Ik heb geleerd om mindful te wandelen. Dat vind ik heerlijk! Van een wandeling kom ik helemaal zen en ontspannen terug.

Ook kreeg ik van Edwin handvaten, om door een andere bril naar mezelf te kijken. Dan pas zie of snap je bepaalde gevoelens die je al zolang hebt. Ondanks dat de coaching confronterend kon zijn, voelde het vertrouwd en kon ik me weer ontspannen.

Ik heb n.a.v. een opdracht m'n waarden weer op een rijtje, en heb mezelf, mijn gezondheid en het gezin het belangrijkste gemaakt.

Ik mag er zijn en hou weer van mezelf! Dat maakt het ook voor de anderen leuker en gezelliger om met mij om te gaan. Krijg zelfs te horen dat ik straal!"

Joyce, Customer Service Representative

"Ik nam contact op met Edwin omdat ik de IT-zaken waarover hij schrijft herkende. Bijvoorbeeld de druk en verantwoordelijkheden die IT-projecten met zich meebrengen.

De tijd die ik aan coaching besteedde was een goede investering. Ik twijfelde tussen een eigen bedrijf beginnen of werknemer blijven. Op kantoor werkte ik namelijk net zo hard als een ondernemer. En omdat het alleen maar drukker werd ging het bergafwaarts. Stoppen leek mij de enige logische optie.

“Bjorn kan je altijd iets vragen” wisten mijn collega’s. Dus was ik steeds bezig met het oplossen van problemen die niet mijn probleem waren. Thuis was mijn verdraagzaamheid laag omdat ik de stress mee naar huis nam. Ook merkte ik dat mijn kortetermijngeheugen was aangetast. Ik kon bijvoorbeeld niet meer op iemands naam komen.

Dankzij de coaching zag ik in dat het belangrijkste was om aan mijn veerkracht te werken. Mijn ‘accu’ stond erger in het rood dan ik vooraf dacht. Nu zit ik gelukkig weer tegen het groen aan.

Edwin weet veel van veerkracht, luistert goed en is empatisch. Zijn coaching laat je stilstaan bij wie je bent, wat je wilt en wat je doet. Ik verbeterde mijn gewoontes en leerde om ‘even niets te doen’ in plaats van altijd maar bezig te zijn. Door te delegeren geef ik collega’s eigen verantwoordelijkheid. Het mooie is dat er zelfs positief op werd gereageerd.

De sfeer in het gezin is beter omdat ik nu rustiger en positiever ben. Dat geeft ook extra energie. Ik ben er trots op dat ik weet hoe ik mijzelf oplaad. Ik heb de neergaande lijn kunnen ombuigen naar een opwaartse. Dat geeft me de tijd en rust om mijn huidige werk te blijven doen."

Bjorn, Software architect

"Als je bent vastgelopen heb je niet altijd de ruimte en open blik die nodig is om zelf weer op gang te komen.

Edwin vraagt, luistert, spiegelt en helpt je helder te krijgen wat jij belangrijk vindt. Vervolgens wordt gekeken welke stappen gezet kunnen worden om daar te komen waar jij wilt. Het lijkt zo eenvoudig... En dankzij de coaching kom je nog echt in beweging ook."

Paul, Geospatial analist

"Het is een bijzondere ervaring om zo veel over jezelf te leren. Met deze kennis stelt Edwin je in staat om je eigen coachingsvraag stap voor stap te beantwoorden.

Het antwoord ligt in jezelf en Edwin helpt je met verschillende technieken om dit in te zien."

Coen, Unitmanager

"Edwin is een uitstekend coach die je helpt ontdekken wat diep van binnen belangrijk voor je is en welke obstakels je tegenhouden om die te bereiken.

Hij houdt je goed een spiegel voor, waardoor je jezelf leert begrijpen en anders naar jezelf gaat kijken. Ik ging begrijpen waarom situaties bepaalde uitwerkingen bij mij hadden en kan daar nu ook beter mee omgaan."

Andreas, Software ontwikkelaar

"De Corona-lockdown en het naderen van de laatste dag op de kalender bracht me in een eindejaarsdip. Het voelde zelfs claustrofobisch. Op het dieptepunt was ik fysiek ziek van de stress. Ik zag geen uitweg in de situatie en vroeg me af waar ik het allemaal voor deed. Wat was het nut?

Omdat ik dingen oppotte bouwde de spanning zich alleen maar op. Om mijn frustraties kwijt te raken heb ik me zelfs uitgeleefd met een hamer op een oude monitor. Zo erg is het gelukkig al lang niet meer, maar het lucht op om zo nu en dan tegen een boksbal te slaan.

Ik besloot met Edwin contact op te nemen omdat zijn IT-achtergrond uitsluit op mijn eigen werk als IT’er. Daarnaast trok mij ook de mogelijkheid aan om te wandelen tijdens de coaching. Het buiten in beweging zijn maakt situaties tastbaar. "Ga er maar eens voor staan en kijk maar eens waar je heen gaat."

Ik vond het fijn dat er iemand naar je luistert zonder een oordeel te vormen. Ik ontwikkelde de technieken en gereedschappen om mezelf in balans te brengen. Ik weet nu hoe ik in elkaar steek en hoe ik op stress reageer. Ik maak dan een pas op de plaats en praat met anderen over de situatie of ga een stuk fietsen. Dat voorkomt dat ik diep in de stress schiet.

Ik ben blij met de stappen die ik heb gezet. Ik ervaar rust, plezier en heb een positieve mindset. Ik maak tijd voor pauzes en rustmomenten om mentaal en fysiek tot rust te komen. Onlangs hoorde ik een uitspraak die resoneerde: “Ik heb er geen controle over, dus maak ik me daar ook niet druk over."

Dries, eigenaar IT-bedrijf

"Ik moest altijd heel veel van mezelf en het lukte me niet om tevreden te zijn. In mijn relatie cijferde ik mezelf weg. Omdat ik veel in mijn hoofd zat piekerde ik over alles en was mijn energie laag.

Ik had al zoveel geprobeerd. Ik ben echt blij met de impact die het traject met Edwin heeft gemaakt. Dankzij hartcoherentie kan ik mijn stress beheersen en echt genieten van het moment. Het hielp dat het effect van hartcoherentie ook echt visueel zichtbaar is.

Ik denk nu regelmatig: “Het is goed zo.” Waardoor ik mijn grens trek, zelfs in de relatie met mijn moeder. Ik maak me niet meer druk om de kleine dingen, zit beter in mijn vel en ga meer ontspannen met mijn zoon en vriend om. Ik ben er trots op dat ik nu tijd voor mezelf neem en niet meer constant van alles moet."

Marit, OV-medewerker

"Ik was regelmatig gefrustreerd en voelde me moe en afwezig, ik zat altijd ergens anders met mijn hoofd. Ik had geen zin meer om dingen te ondernemen. Ik was gestopt met fietsen en kon niet genieten van de kinderen.

Edwin wist tijdens de coaching bepaalde dingen te vragen en me te raken waardoor ik soms dacht – sh*t. De aangereikte theorie was heel praktisch, daar hou ik van. Het was fijn dat dingen meetbaar waren, je ziet gewoon wat er gebeurt. Het overtuigde me ervan dat we de goede kant op gingen.

Het is prettig dat je tijdens de coachafspraken even compleet iets anders doet. Je wordt even uit het moment van de sleur gehaald. Ik kan de frustraties nu van me afzetten en daardoor kosten ze niet meer de hele dag energie.

Wat echt wel anders is dan vroeger is dat ik initiatief neem om de kinderen ergens mee naartoe te nemen. Voor hen is het fijn dat ik weer betrokken met ze meedoe. Tijdens een wandeling komt het nu zelfs voor dat ik als eerste de eekhoorntjes zie."

Ivan, Teamlead

Wil je weten hoe jij mentaal en emotioneel in topconditie komt?

Laten we een virtuele kop koffie drinken en de tijd nemen voor jouw situatie. Er is beperkt plek voor een online adviesgesprek. Maak dus snel vrijblijvend jouw afspraak in mijn agenda.

"Door een oud ongeluk heb ik vaak last van ongemak en pijn. Ik sliep slecht, werd onzeker en ervaarde onbewust veel stress. Ik merkte dat ik keuzes voor me uitschoof, lang kon dralen met vraagstukken en vaak op nieuwe plekken om hulp vroeg voor mijn klachten.

Edwin heeft me gecoacht met de HeartMath methode. Ik heb veel bijgeleerd over stress, mijn gedrag, over de invloed van de ademhaling, over coherent zijn en het bewust beïnvloeden van je veerkracht. Interessant dat je gewoon kan meten wat er gebeurt. Hierdoor kan je er niet omheen en dat heeft ook geholpen.

Edwin is niet alleen begripvol en sensitief, hij is ook doortastend. Hij hield me regelmatig de spiegel voor en bij de les. In zeven inspirerende sessies en met de praktische oefeningen ben ik aan de slag gegaan.

Ik voel me nu mentaal, fysiek en emotioneel sterker, maak gemakkelijker keuzes en ga veel beter om met mijn lichamelijke klachten. Waardoor ze veel minder mijn leven bepalen en ik beter vertrouw op mijn eigen wijsheid."

Frida, Coach & trainer

"Ik voelde me mat, rusteloos en had het helemaal gehad. Mijn energie was 0. Alles moest nog steeds perfect gaan, maar eigenlijk functioneerde ik niet meer. Thuis reageerde ik opgefokt en van vakanties kon ik niet genieten. Ik telde de uren af tot ik weer zou moeten werken. Ik besloot dat het anders moest, want ik wilde niet uitvallen.

De HeartMath technieken vond ik interessant. Zittend op de bank pas ik ze regelmatig toe. Er komt veel rust van uit en het maakt je kalm. Ik heb er echt baat bij.

De gesprekken tijdens het wandelen waren nuttig en het was leuk om gebruik te maken van de natuur. Ik kon met al mijn vragen bij Edwin terecht. Voor mij was de coaching interessant, doeltreffend en succesvol.

Nu voel ik me zelfverzekerd en ben ik het leuke van dingen in gaan zien. Ik kan wel zeggen dat ik weer positief in het leven sta. Er is gezelligheid, ik voel me ontspannen en ben veel actiever. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om ’s avonds te koken.

Ik geniet van het weekend en maak me veel minder druk over het werk op maandag, waarbij ik de week begin met het voorzitten van een vergadering."

Henk, Procesoperator

"Ongeacht wat ik vertelde, bleef Edwin altijd rustig en kalm, zonder te oordelen. Hij heeft de kennis en capaciteiten om een coachvraag breder te bekijken en objectief te blijven.

Ik heb hem ervaren als een betrouwbare coach op wie ik volledig kan rekenen en dat was voor mij nodig om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen maken."

Marie-Jose, Scrum master

"Edwin is open, rustig, heeft veel kennis over de theorie van hartcoherentie en weet deze goed over te brengen. Ik voelde mij op mijn gemak en werd ik op een prettige manier gecoacht.

De gesprekken en inhoud van het programma hebben mij houvast gegeven. Edwin heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb en hierdoor meer in balans ben. Bedankt!"

Frank, Consultant

"Ondanks dat ik in het verleden al best veel aan zelfanalyse heb gedaan ben ik door de sessies met Edwin toch weer tot nieuwe inzichten gekomen en heb een paar keer een mooie ‘Aha-erlebnis’ gehad.

Ik vond Edwin als persoon heel prettig in de omgang en voelde mij bij hem bijzonder op mijn gemak. Ik vind hem een goede coach die je ook helpt als je er zelf niet helemaal uitkomt."

Ben, Engineer

"Ik liep vast op mijn werk omdat ik geen sturing kon geven aan wat van mij verwacht werd. Ik trok me terug in mijn kantoor, voelde me gespannen en stressvol en had lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en druk op de borst. Door die signalen wist ik dat er iets moest gebeuren.

De coaching met Edwin was prettig. Ik heb het als respectvol, betrokken en gelijkwaardig ervaren. Ik ben ondersteund in de dingen waar ik behoefte aan had. Het geeft me rust dat ik tegenwoordig een stap naar achteren kan zetten zonder meteen impulsief te reageren. En als ik gespannen ben kan ik het gejaagde en gestreste gevoel stoppen.

Ik kijk meer naar wat ik zelf prettig vind en weet waar ik naartoe wil: Meer in mijn kracht staan. Ik ben uit mijn schulp gekomen en weer zichtbaar op de werkvloer waarbij ik ook mijn eigen grenzen durf aan te geven. Het contact met mijn collega’s is beter geworden omdat ik echt naar ze luister en niet meteen in de weerstand schiet.

Eenmaal thuis op de bank vreet ik mezelf niet meer op na een bewogen dag, maar praat ik daar open met mijn partner over."

Marcel, Coördinator

"De Heartmath methode in Edwin zijn programma's sprak me aan omdat het direct zichtbaar is of je de techniek goed toepast. Het is een heel duidelijke methode.

Coach Edwin volgt in zijn sessies het werkboek, waardoor je het ook nog eens na kunt lezen en dat is handig.

Het heeft mij rust gebracht. Ik herken sneller de momenten van stress. Ik pas de technieken toe, waardoor de stress in ieder geval niet verder op loopt, maar meestal zelfs direct af neemt."

Magdalena, Data analist

"Voor mij waren de verschillende sessies heel leerzaam. Ik heb daarbij een hoop geleerd over mijzelf en de manier waarop ik doe en laat.

Jouw toegankelijke persoon maakte een hele relaxte omgeving om vrijelijk mijn mening en gedachten te delen."

Sjoerd, Teamlead

"Edwin straalt rust en vertrouwen uit en maakt dat tijdens gesprekken ook waar.

Ik heb de coaching als heel prettig ervaren, ik werd in mijn waarde gelaten en kreeg alle ruimte."

Frank, Afdelingshoofd

Benieuwd naar mijn aanbod voor jou?

Ontdek hét coachingsprogramma om jou mentaal, fysiek en emotioneel weer in beweging te krijgen. Pragmatisch, doelgericht en wetenschappelijk onderbouwd.

Bijna klaar!
Vul het formulier in en dan wordt er binnen één werkdag contact met je opgenomen.