Klanten aan het woord

Lees ervaringen van klanten die met ons gewerkt hebben en ontdek wat coaching & training hen gebracht heeft.

“Thanks for helping me grow”

"Vorig jaar was een zwart jaar voor mij! Ik was 'uit balans', voelde me gestrest en kon niet meer genieten van leuke dingen. Ik maakte standaard overuren en was vaak pas laat thuis bij mijn gezin.

De advertentie over stress-coaching kwam precies op het juiste moment voorbij!

Vanaf het moment dat ik met de coaching sessies begon, ging het weer bergopwaarts. Edwin liet me over dingen nadenken, met (thuis)opdrachten en oefeningen tijdens de sessies.

Vooral van de wandel-sessies heb ik genoten. Ik heb geleerd om mindful te wandelen. Dat vind ik heerlijk! Van een wandeling kom ik helemaal zen en ontspannen terug.

Ook kreeg ik van Edwin handvaten, om door een andere bril naar mezelf te kijken. Dan pas zie of snap je bepaalde gevoelens die je al zolang hebt. Ondanks dat de coaching confronterend kon zijn, voelde het vertrouwd en kon ik me weer ontspannen.

Ik heb n.a.v. een opdracht m'n waarden weer op een rijtje, en heb mezelf, mijn gezondheid en het gezin het belangrijkste gemaakt.

Ik mag er zijn en hou weer van mezelf! Dat maakt het ook voor de anderen leuker en gezelliger om met mij om te gaan. Krijg zelfs te horen dat ik straal!"

Joyce, Customer Service Representative

"Het was geen gemakkelijke weg om toestemming van mijn werkgever te krijgen voor de coaching, maar ik ben ontzettend trots dat ik heb doorgezet. Edwin's unieke combinatie van coaching, ademhalingstechnieken en praktische theorie sprak me aan.

Ik liep rond met de gedachte dat ik tegen een burn-out aan zat en maakte me zorgen hoe anderen hierover zouden oordelen. Ik was onzeker en schoof verantwoordelijkheden af. Ik blies kleine pijntjes in mijn lichaam op tot grote problemen. Het voelde alsof ik in een cirkel zat waar signalen de situatie versterkte. Hierdoor nam het piekeren alleen maar toe.

De coaching heeft me een duidelijker beeld van mezelf gegeven en heeft me geholpen om de ontbrekende puzzelstukjes te vinden waar ik zo naar op zoek was. Het persoonlijk kompas dat ik heb ontvangen, heeft me waardevol inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, talenten en gedragspatronen die mijn persoonlijkheid vormen. Ik besef nu dat een situatie niet voor iedereen hetzelfde is. Vaak projecteerde ik mijn eigen gedachten op anderen, zonder te beseffen dat iedereen zijn eigen perspectief heeft.

De kracht van mijn ademhaling op mijn zenuwstelsel en welzijn is ook een eyeopener geweest. Het bewust ademhalen heeft me geholpen om mijn gemoedstoestand te beïnvloeden en meer rust te ervaren.

Dankzij de coaching ben ik milder geworden en oordeel ik minder snel. Ik neem verantwoordelijkheid en ben productiever. Mijn gedachten zijn rustiger en ik kan situaties beter relativeren. In plaats van direct te oordelen en me op te winden, denk ik nu: 'Ik zou het anders doen' en blijf kalm.

Ik waardeer de tijd die Edwin heeft genomen om zich in mij te verdiepen. Dit maakte de coaching persoonlijk, waardevol en ik voelde me echt gesteund op mijn ‘reis’."

Edward, Information Risk Manager

"Ik vind 'Mentale Fitness' een professioneel programma waar goed over is nagedacht. De wetenschappelijke benadering voorkomt dat het te zweverig wordt. Het is geweldig dat je leert om dingen vanuit een positieve invalshoek te bekijken.

Ik wilde koste wat het kost de relatie met mijn dochter verbeteren, maar pubers leven in hun eigen wereldje waar je als ouder weinig invloed op hebt. Ik heb ingezien dat 'It takes two to tango'. Daardoor heb ik het meer kunnen loslaten en er vrede mee gevonden. Dat geeft rust.

Het delen van ervaringen in de groepssessies van het programma werkt motiverend. Ik had vooraf niet verwacht dat er zoveel openheid en vertrouwen zou ontstaan.

Vroeger was ik vrij direct in mijn communicatie. Nu probeer ik bewust en op een constructieve manier contact te leggen met collega's en klanten. Ik merk dat dit betere resultaten oplevert. Toen ik een voorheen lastige klant open en positief benaderde, verliep de relatie ook ineens positief. Een nieuwe offerte werd zelfs al binnen één dag getekend.

Het 'Positieve-Intelligentie'-programma is ideaal in te zetten wanneer je team niet goed functioneert en er veel strijd en onenigheid is. Iedereen leert dat ze zichzelf kunnen verbeteren en iets moeten veranderen om het team goed te laten werken.

Echt uniek is dat je met de technieken uit dit programma overal en op elk moment leert terugschakelen. Voor meditatie moet je je vaak afsluiten om tot jezelf te komen, maar de methoden uit dit programma zijn juist toepasbaar tijdens drukke vergaderingen. Dat heb ik nooit eerder kunnen doen."

Martin, Key account manager

Aan het begin van het Positieve Intelligentie programma was ik geneigd mezelf weg te cijferen en alles persoonlijk op te vatten. Dankzij de inzichten die ik gedurende de weken vergaarde, ben ik nu beter in staat om afstand te nemen en situaties objectiever te bekijken.

Hoewel mijn sociale, werk en sportieve activiteiten momenteel worden beperkt, heb ik geleerd dat er altijd ruimte is om aan mezelf te werken en sterker te worden, zelfs als het leven even stilstaat.

Een van de meest waardevolle inzichten die ik heb opgedaan, is het belang van zelfreflectie. Het programma heeft me aangemoedigd om bewuster te zijn van mijn gedachten en acties, waardoor ik beter in staat ben om weloverwogen te reageren.

Ik raad het programma iedereen aan die bereid is te investeren in zowel een gezond lichaam als een gezonde geest.

-= Lees de volledige review =-

Esmée, Fysiotherapeut

"Ik nam contact op met Edwin omdat ik de IT-zaken waarover hij schrijft herkende. Bijvoorbeeld de druk en verantwoordelijkheden die IT-projecten met zich meebrengen.

De tijd die ik aan coaching besteedde was een goede investering. Ik twijfelde tussen een eigen bedrijf beginnen of werknemer blijven. Op kantoor werkte ik namelijk net zo hard als een ondernemer. En omdat het alleen maar drukker werd ging het bergafwaarts. Stoppen leek mij de enige logische optie.

“Bjorn kan je altijd iets vragen” wisten mijn collega’s. Dus was ik steeds bezig met het oplossen van problemen die niet mijn probleem waren. Thuis was mijn verdraagzaamheid laag omdat ik de stress mee naar huis nam. Ook merkte ik dat mijn kortetermijngeheugen was aangetast. Ik kon bijvoorbeeld niet meer op iemands naam komen.

Dankzij de coaching zag ik in dat het belangrijkste was om aan mijn veerkracht te werken. Mijn ‘accu’ stond erger in het rood dan ik vooraf dacht. Nu zit ik gelukkig weer tegen het groen aan.

Edwin weet veel van veerkracht, luistert goed en is empatisch. Zijn coaching laat je stilstaan bij wie je bent, wat je wilt en wat je doet. Ik verbeterde mijn gewoontes en leerde om ‘even niets te doen’ in plaats van altijd maar bezig te zijn. Door te delegeren geef ik collega’s eigen verantwoordelijkheid. Het mooie is dat er zelfs positief op werd gereageerd.

De sfeer in het gezin is beter omdat ik nu rustiger en positiever ben. Dat geeft ook extra energie. Ik ben er trots op dat ik weet hoe ik mijzelf oplaad. Ik heb de neergaande lijn kunnen ombuigen naar een opwaartse. Dat geeft me de tijd en rust om mijn huidige werk te blijven doen."

Bjorn, Software architect

"Ik ben erg happy met de coaching. Soms was het confronterend omdat je ontdekt wie je als persoon bent, maar het is zeer verhelderend. Hierdoor was ik bereid om aan mezelf te werken.

Ik wilde minder vanuit mijn hoofd leven en meer in contact komen met mijn gevoel, en dat lukt nu gewoon! Ik verstop me niet meer voor wat ik voel en trek me ook minder aan van wat andere mensen vinden. Voorheen vond ik het erg moeilijk om nee te zeggen, met als gevolg dat ik gestrest raakte omdat ik te veel hooi op mijn vork nam.

Het ‘Positieve Intelligentie’-programma heeft een geleidelijke opbouw waarbij alles mooi in elkaar haakt. Je gaat steeds dieper naar binnen en pelt als het ware steeds een stukje van jezelf af. Het volgen van de video's combineerde ik met wandelen, waardoor dit nauwelijks extra tijd kostte.

Een van de sterke punten is dat je in een groep kunt deelnemen met mensen die je wel of niet kent. Zo ontdek je dat iedereen wel ergens meezit, waardoor je niet in je eigen slachtofferrol blijft hangen. De online bijeenkomsten zijn op een goede manier een stok achter de deur. Alsof je met een maatje naar de gym gaat en achteraf samen een lekkere eiwit-shake drinkt.

Ik kijk nu met een warme blik naar dingen, omdat ik compassie kan opbrengen voor alles en iedereen. Ook voor mezelf ben ik zachter geworden. Ik sla mezelf niet meer voor mijn kop als ik iets niet kan. Dan kan ik het gewoon niet, en dat is helemaal prima. Dan vraag ik het toch aan iemand anders? Of ik heb er vrede mee dat ik het heb geprobeerd. De volgende keer gaat het vast beter.

Ik heb geen behoefte meer aan al die muurtjes die ik had opgebouwd. Het kostte me gierend veel energie. Ik leef nu vrijer en dat is zoveel relaxter, dat is de grootste winst. Dat gun ik iedereen."

Paul, Geospatial analist

"Het is een bijzondere ervaring om zo veel over jezelf te leren. Met deze kennis stelt Edwin je in staat om je eigen coachingsvraag stap voor stap te beantwoorden.

Het antwoord ligt in jezelf en Edwin helpt je met verschillende technieken om dit in te zien."

Coen, Unitmanager

"Edwin is een uitstekend coach die je helpt ontdekken wat diep van binnen belangrijk voor je is en welke obstakels je tegenhouden om die te bereiken.

Hij houdt je goed een spiegel voor, waardoor je jezelf leert begrijpen en anders naar jezelf gaat kijken. Ik ging begrijpen waarom situaties bepaalde uitwerkingen bij mij hadden en kan daar nu ook beter mee omgaan."

Andreas, Software ontwikkelaar

"Ik heb een aantal gesprekken gehad met Edwin in het kader van leiderschapscoaching.

Ik ben erg tevreden over de aanpak, de insteek, de betrokkenheid en het resultaat.

Waarom?
Hoewel Edwin een structuur aanhoudt in zijn aanpak, is hij niet strikt. Die flexibele insteek zorgde ervoor dat ik mezelf kon zijn en we konden meanderen in aanpak. Anderzijds heeft Edwin wel een structuur, die ervoor zorgt dat je wel het doel bereikt, uiteindelijk.

Edwin toont betrokkenheid, onthoudt zich (veelal) van een mening en vraagt door om tot de kern te komen. Duidelijk, vriendelijk, doortastend en grondig.

Tijdens vervolggesprekken komt Edwin terug op voorgaande gesprekken, inzichten of 'huiswerk'. Dat mag evident lijken, maar mijn ervaring is dat dit niet altijd gebeurt. Bij Edwin wel.

Ergens zou je het strikt of zelfs zakelijk correct kunnen noemen. Maar zijn vriendelijke insteek, aanpak en persoonlijkheid laat het niet zo overkomen.

Ik zou Edwin aanbevelen!"

Peter, Partner Technology Strategist

"Het Positieve Intelligentie programma was intensief maar verrassend toegankelijk, mede dankzij de gebruiksvriendelijke app en de heldere uitleg. Het wetenschappelijke fundament van het programma is boeiend.

Wat voor mij tijdens het programma echt impact heeft gemaakt was het leren herkennen van innerlijke Saboteurs. En ik herken ze niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen. Mijn Perfectionist zorgde ervoor dat ik te weinig qualitytime aan mijn gezin besteedde en dat er onderlinge spanningen ontstonden.

De handvaten blijven bruikbaar in mijn dagelijks leven. Tijdens de dagelijkse wandelingen met mijn hond neem ik bewust de tijd om naar iets te kijken in de natuur. En op momenten dat anderen hun telefoon tevoorschijn halen, geniet ik ervan om de wind door de bomen te horen suizen.

Dankzij het programma reageer ik empathischer. Ik verplaatst me in anderen waardoor we niet meer in een eindeloze cirkel van negatieve reacties vervallen en de harmonie in huis is verbeterd.

Ik raad Positieve Intelligentie aan als je lichamelijke klachten ervaart door stress. Maar daar houdt het niet op, want eigenlijk heeft iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien hier baat bij."

-= Lees de volledige review =-

Kim, Marketing manager

"De Corona-lockdown en het naderen van de laatste dag op de kalender bracht me in een eindejaarsdip. Het voelde zelfs claustrofobisch. Op het dieptepunt was ik fysiek ziek van de stress. Ik zag geen uitweg in de situatie en vroeg me af waar ik het allemaal voor deed. Wat was het nut?

Omdat ik dingen oppotte bouwde de spanning zich alleen maar op. Om mijn frustraties kwijt te raken heb ik me zelfs uitgeleefd met een hamer op een oude monitor. Zo erg is het gelukkig al lang niet meer, maar het lucht op om zo nu en dan tegen een boksbal te slaan.

Ik besloot met Edwin contact op te nemen omdat zijn IT-achtergrond uitsluit op mijn eigen werk als IT’er. Daarnaast trok mij ook de mogelijkheid aan om te wandelen tijdens de coaching. Het buiten in beweging zijn maakt situaties tastbaar. "Ga er maar eens voor staan en kijk maar eens waar je heen gaat."

Ik vond het fijn dat er iemand naar je luistert zonder een oordeel te vormen. Ik ontwikkelde de technieken en gereedschappen om mezelf in balans te brengen. Ik weet nu hoe ik in elkaar steek en hoe ik op stress reageer. Ik maak dan een pas op de plaats en praat met anderen over de situatie of ga een stuk fietsen. Dat voorkomt dat ik diep in de stress schiet.

Ik ben blij met de stappen die ik heb gezet. Ik ervaar rust, plezier en heb een positieve mindset. Ik maak tijd voor pauzes en rustmomenten om mentaal en fysiek tot rust te komen. Onlangs hoorde ik een uitspraak die resoneerde: “Ik heb er geen controle over, dus maak ik me daar ook niet druk over."

Dries, eigenaar IT-bedrijf

"Ik moest altijd heel veel van mezelf en het lukte me niet om tevreden te zijn. In mijn relatie cijferde ik mezelf weg. Omdat ik veel in mijn hoofd zat piekerde ik over alles en was mijn energie laag.

Ik had al zoveel geprobeerd. Ik ben echt blij met de impact die het traject met Edwin heeft gemaakt. Dankzij hartcoherentie kan ik mijn stress beheersen en echt genieten van het moment. Het hielp dat het effect van hartcoherentie ook echt visueel zichtbaar is.

Ik denk nu regelmatig: “Het is goed zo.” Waardoor ik mijn grens trek, zelfs in de relatie met mijn moeder. Ik maak me niet meer druk om de kleine dingen, zit beter in mijn vel en ga meer ontspannen met mijn zoon en vriend om. Ik ben er trots op dat ik nu tijd voor mezelf neem en niet meer constant van alles moet."

Marit, OV-medewerker

"Ik was regelmatig gefrustreerd en voelde me moe en afwezig, ik zat altijd ergens anders met mijn hoofd. Ik had geen zin meer om dingen te ondernemen. Ik was gestopt met fietsen en kon niet genieten van de kinderen.

Edwin wist tijdens de coaching bepaalde dingen te vragen en me te raken waardoor ik soms dacht – sh*t. De aangereikte theorie was heel praktisch, daar hou ik van. Het was fijn dat dingen meetbaar waren, je ziet gewoon wat er gebeurt. Het overtuigde me ervan dat we de goede kant op gingen.

Het is prettig dat je tijdens de coachafspraken even compleet iets anders doet. Je wordt even uit het moment van de sleur gehaald. Ik kan de frustraties nu van me afzetten en daardoor kosten ze niet meer de hele dag energie.

Wat echt wel anders is dan vroeger is dat ik initiatief neem om de kinderen ergens mee naartoe te nemen. Voor hen is het fijn dat ik weer betrokken met ze meedoe. Tijdens een wandeling komt het nu zelfs voor dat ik als eerste de eekhoorntjes zie."

Ivan, Teamlead

Wil je weten hoe jij zelfverzekerd leiding neemt in je leven?

Laten we een virtuele kop koffie drinken en de tijd nemen voor jouw situatie. Er is beperkt plek voor een online adviesgesprek. Maak dus snel vrijblijvend jouw afspraak in mijn agenda.

"De coaching in combinatie met het 'Positieve Intelligentie'-programma heeft me inzicht gegeven in hoe ik zelf ben en is me daarom veel beter bevallen dan ik vooraf had gedacht.

Ik had me nooit eerder beseft dat ik behoorlijk perfectionistisch ben. Dankzij de informatie in het programma begon ik dat in te zien. Achteraf grappig dat ik dit zelf nooit zo zag.

Tegenwoordig ben ik me ervan bewust dat ik dingen uit handen pakte van anderen omdat ik dacht dat ik het beter kon. Nu mogen mijn kinderen meer hun eigen ding doen, zodat ze ervan kunnen leren. Dan gaat het maar niet op mijn manier en dat is ok. Ze vinden het geweldig en ik heb het er minder druk door.

Dankzij de coaching ben ik opener geworden en dat heeft de relatie met mijn klanten verbeterd. Ik oordeel minder, toon oprechte interesse en stel meer vragen. Dit koppelen klanten ook naar mij terug.

Ik vond het programma heel erg leuk om te volgen en eigenlijk zelfs te kort. Gelukkig heb ik het boek om op terug te vallen en toegang tot de bijbehorende app om er nog mee bezig te blijven."

Pauline, Manueel therapeut

"Door een oud ongeluk heb ik vaak last van ongemak en pijn. Ik sliep slecht, werd onzeker en ervaarde onbewust veel stress. Ik merkte dat ik keuzes voor me uitschoof, lang kon dralen met vraagstukken en vaak op nieuwe plekken om hulp vroeg voor mijn klachten.

Edwin heeft me gecoacht met de HeartMath methode. Ik heb veel bijgeleerd over stress, mijn gedrag, over de invloed van de ademhaling, over coherent zijn en het bewust beïnvloeden van je veerkracht. Interessant dat je gewoon kan meten wat er gebeurt. Hierdoor kan je er niet omheen en dat heeft ook geholpen.

Edwin is niet alleen begripvol en sensitief, hij is ook doortastend. Hij hield me regelmatig de spiegel voor en bij de les. In zeven inspirerende sessies en met de praktische oefeningen ben ik aan de slag gegaan.

Ik voel me nu mentaal, fysiek en emotioneel sterker, maak gemakkelijker keuzes en ga veel beter om met mijn lichamelijke klachten. Waardoor ze veel minder mijn leven bepalen en ik beter vertrouw op mijn eigen wijsheid."

Frida, Coach & trainer

"Ik voelde me mat, rusteloos en had het helemaal gehad. Mijn energie was 0. Alles moest nog steeds perfect gaan, maar eigenlijk functioneerde ik niet meer. Thuis reageerde ik opgefokt en van vakanties kon ik niet genieten. Ik telde de uren af tot ik weer zou moeten werken. Ik besloot dat het anders moest, want ik wilde niet uitvallen.

De HeartMath technieken vond ik interessant. Zittend op de bank pas ik ze regelmatig toe. Er komt veel rust van uit en het maakt je kalm. Ik heb er echt baat bij.

De gesprekken tijdens het wandelen waren nuttig en het was leuk om gebruik te maken van de natuur. Ik kon met al mijn vragen bij Edwin terecht. Voor mij was de coaching interessant, doeltreffend en succesvol.

Nu voel ik me zelfverzekerd en ben ik het leuke van dingen in gaan zien. Ik kan wel zeggen dat ik weer positief in het leven sta. Er is gezelligheid, ik voel me ontspannen en ben veel actiever. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om ’s avonds te koken.

Ik geniet van het weekend en maak me veel minder druk over het werk op maandag, waarbij ik de week begin met het voorzitten van een vergadering."

Henk, Procesoperator

"Ongeacht wat ik vertelde, bleef Edwin altijd rustig en kalm, zonder te oordelen. Hij heeft de kennis en capaciteiten om een coachvraag breder te bekijken en objectief te blijven.

Ik heb hem ervaren als een betrouwbare coach op wie ik volledig kan rekenen en dat was voor mij nodig om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen maken."

Marie-Jose, Scrum master

"Edwin is open, rustig, heeft veel kennis over de theorie van hartcoherentie en weet deze goed over te brengen. Ik voelde mij op mijn gemak en werd ik op een prettige manier gecoacht.

De gesprekken en inhoud van het programma hebben mij houvast gegeven. Edwin heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb en hierdoor meer in balans ben. Bedankt!"

Frank, Consultant

"Ondanks dat ik in het verleden al best veel aan zelfanalyse heb gedaan ben ik door de sessies met Edwin toch weer tot nieuwe inzichten gekomen en heb een paar keer een mooie ‘Aha-erlebnis’ gehad.

Ik vond Edwin als persoon heel prettig in de omgang en voelde mij bij hem bijzonder op mijn gemak. Ik vind hem een goede coach die je ook helpt als je er zelf niet helemaal uitkomt."

Ben, Engineer

"Ik liep vast op mijn werk omdat ik geen sturing kon geven aan wat van mij verwacht werd. Ik trok me terug in mijn kantoor, voelde me gespannen en stressvol en had lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en druk op de borst. Door die signalen wist ik dat er iets moest gebeuren.

De coaching met Edwin was prettig. Ik heb het als respectvol, betrokken en gelijkwaardig ervaren. Ik ben ondersteund in de dingen waar ik behoefte aan had. Het geeft me rust dat ik tegenwoordig een stap naar achteren kan zetten zonder meteen impulsief te reageren. En als ik gespannen ben kan ik het gejaagde en gestreste gevoel stoppen.

Ik kijk meer naar wat ik zelf prettig vind en weet waar ik naartoe wil: Meer in mijn kracht staan. Ik ben uit mijn schulp gekomen en weer zichtbaar op de werkvloer waarbij ik ook mijn eigen grenzen durf aan te geven. Het contact met mijn collega’s is beter geworden omdat ik echt naar ze luister en niet meteen in de weerstand schiet.

Eenmaal thuis op de bank vreet ik mezelf niet meer op na een bewogen dag, maar praat ik daar open met mijn partner over."

Marcel, Coördinator

"De Heartmath methode in Edwin zijn programma's sprak me aan omdat het direct zichtbaar is of je de techniek goed toepast. Het is een heel duidelijke methode.

Coach Edwin volgt in zijn sessies het werkboek, waardoor je het ook nog eens na kunt lezen en dat is handig.

Het heeft mij rust gebracht. Ik herken sneller de momenten van stress. Ik pas de technieken toe, waardoor de stress in ieder geval niet verder op loopt, maar meestal zelfs direct af neemt."

Magdalena, Data analist

"Voor mij waren de verschillende sessies heel leerzaam. Ik heb daarbij een hoop geleerd over mijzelf en de manier waarop ik doe en laat.

Jouw toegankelijke persoon maakte een hele relaxte omgeving om vrijelijk mijn mening en gedachten te delen."

Sjoerd, Teamlead

"Edwin straalt rust en vertrouwen uit en maakt dat tijdens gesprekken ook waar.

Ik heb de coaching als heel prettig ervaren, ik werd in mijn waarde gelaten en kreeg alle ruimte."

Frank, Afdelingshoofd

Benieuwd naar het aanbod voor jou?

Ontdek wat er mogelijk is om positief leiderschap over je leven te nemen.
Praktisch, doelgericht en wetenschappelijk onderbouwd.

Bijna klaar!
Vul het formulier in en dan wordt er binnen één werkdag contact met je opgenomen.