TriA® Ont-stresscoach Edwin Vriethoff is ervaringsdeskundige, onbevooroordeeld en bovenal nieuwsgierig.

"Ik help professionals die worstelen met hun dagelijkse verantwoordelijkheden en verwachtingen. Vanuit een ontspannen levenshouding zijn ze zelfverzekerd in controle en voelen ze zich zowel voldaan als gelukkig."

Stel je voor, je ligt 's nachts in bed en ziet de uren voorbij tikken terwijl je de slaap niet kunt vatten. De 'processor' in je hoofd draait overuren en krijg je niet tot rust. Overdag ontbreekt het je aan energie, focus en plezier. Je lichaam rammelt aan alle kanten en lijkt wel een oude tweedehands auto. Voor een aanzienlijke groep mannen en vrouwen is dit de dagelijkse realiteit.

  • Wist je dat deze situatie het meest voorkomt bij professionals in het onderwijs, de industrie of de zakelijke dienstverlening zoals de IT?
  • Wist je dat 80% van de overspannen mensen met dergelijke klachten een burn-out niet ziet aankomen?
  • En wist je dat ontspannen het allerbelangrijkste is om dit te voorkomen?

Daarom ondersteun ik professionals zowel bij het krijgen van grip op gedachten, emoties en gedrag als bij het 'herprogrammeren' van hun mindset. Er ontstaat een ontspannen levenshouding waardoor je, vanuit vrijheid en overzicht, keuzes maakt die bijdragen aan wat jij belangrijk vindt. Kan jij je voorstellen hoeveel voldoening dat geeft? Hoe gelukkig en tevreden je daardoor zult zijn?

Met ruim 20 jaar ervaring in de IT heb ik zowel bij startups als IT-reuzen gewerkt in verschillende rollen als ontwikkelaar, consultant, teamlead en projectmanager. Het werk in deze sector bestaat vooral uit mentale inspanning. Ik heb daardoor veel ervaring opgedaan met mensen die met name rationeel denken. Daarbij vergeten ze vaak dat er naast het hoofd nog een heel lichaam is dat ons informatie geeft. Door middel van coaching help ik verstand en gevoel met elkaar in verbinding te brengen.

Eind 2014 heb ik ervaren wat het betekent om overspannen te zijn. Hoe het is om thuis een druk gezinsleven te hebben en op het werk, maandenlang buiten je comfortzone, maximaal te blijven presteren. Je negeert de lichamelijke signalen waardoor je uiteindelijk letterlijk opgebrand bent en je afvraagt hoe je in hemelsnaam in deze situatie terechtgekomen bent.

De jaren erna heb ik nog tientallen collega's binnen de IT in eenzelfde situatie terecht zien komen en dat is doodzonde. Door een aantal eenvoudige principes toe te passen en beperkende overtuigingen te doorbreken kan je namelijk een hoop ellende voorkomen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze dat moeten doen. Je hoeft echt niet te wachten met ingrijpen tot het te laat is.

Ik ben gecertificeerd TriA® Wandelcoach & TriA® Ont-stresscoach en beschik over diverse methodieken en manieren om jou verder te helpen. Ik ben aangesloten bij Wandelcoaching Nederland, NOBCO en EMCC en werk volgens hun ethische gedragsregels.

Van mij mag je verwachten dat ik je help bij het creëren van bewustwording, rust en het doorbreken van je beperkende overtuigingen. Ik sta met beide benen op de grond, ben zowel analytisch en gestructureerd als ook warm en gevoelig. Belangrijke waarden voor mij zijn vertrouwen, betrouwbaarheid en avontuur. Ik ben respectvol, leergierig, onbevooroordeeld en durf bovenal te experimenteren.

Maak nu vrijbijvend met mij kennis om je situatie te bespreken, dan gaan we samen werken aan het realiseren van jouw ontspannen levenshouding.

TriA Coach Wandelcoaching Nederland Nederlandse orde van beroepscoaches EMCC

De grootste uitdaging is om jezelf te zijn in een wereld waar iedereen probeert je iemand anders te laten zijn.

Wanneer je denkt of gelooft of weet, ben je zoals een heleboel andere mensen; maar op het moment dat je voelt, ben je niemand anders dan jezelf.

E.E. Cummings