Edwin Vriethoff is Positive Intelligence coach en professional HeartMath coach

Over Edwin Vriethoff

Ruim 10 jaar geleden maakte ik de overstap van softwareontwikkelaar naar projectleider. Het was een grote sprong, zelfs te groot, vooral omdat mijn kinderen destijds nog jong waren.

Zonder een toetsenbord in mijn handen werd ik onzeker. In plaats van naar een scherm te staren moest ik plotseling de hele dag met mensen schakelen. En het voelde alsof er een enorme verantwoordelijkheid op mijn schouders rustte.

's Nachts werd ik wakker gehouden door drukke discussies in mijn hoofd: "Doe ik het wel goed? Hoe los ik dit op? Ik mag niet falen!"

Het vlammetje in mij, dat me elke dag energie en plezier gaf, begon langzaam te doven, totdat het uiteindelijk uitging...

Nu, vele jaren later, brandt het vuur weer op volle sterkte en ben ik mental coach om leidinggevenden te helpen bij het overwinnen van werkstress en het trotseren van de woelige wateren van leiderschap.

Met mijn no-nonsense aanpak heb ik de afgelopen 5 jaar samengewerkt met tientallen mensen zoals jij, om hun dromen te realiseren. Ze hebben weer plezier in het aangaan van de uitdagingen in hun professionele en persoonlijke leven. Ze zijn optimistisch, dieper verbonden en presteren op hun gewenste niveau.

Ik ben trots op mijn klanten. Niet alleen om wat ze bereikt hebben maar ook omdat ze zelf in actie zijn gekomen. Stuk voor stuk besloten ze aan zichzelf te werken.

En jij kunt dat ook.

Of reserveer via de online agenda

Zij gingen jou al voor

"Dankzij de coaching ben ik milder geworden en oordeel ik minder snel. Ik neem verantwoordelijkheid en ben productiever. Mijn gedachten zijn rustiger en ik kan situaties beter relativeren. In plaats van direct te oordelen en me op te winden, denk ik nu: 'Ik zou het anders doen' en blijf kalm.

Ik waardeer de tijd die Edwin heeft genomen om zich in mij te verdiepen. Dit maakte de coaching persoonlijk, waardevol en ik voelde me echt gesteund op mijn ‘reis’."

Edward, Information Risk Manager

"Edwin heeft me gecoacht met de HeartMath methode. Ik heb veel bijgeleerd over stress, mijn gedrag, over de invloed van de ademhaling, over coherent zijn en het bewust beïnvloeden van je veerkracht. Ik voel me nu mentaal, fysiek en emotioneel sterker.

Edwin is niet alleen begripvol en sensitief, hij is ook doortastend. Hij hield me regelmatig de spiegel voor en bij de les. "

Frida, Coach & trainer - Humanity at Work

"Ongeacht wat ik vertelde, bleef Edwin altijd rustig en kalm, zonder te oordelen. Hij heeft de kennis en capaciteiten om een coachvraag breder te bekijken en objectief te blijven.

Ik heb hem ervaren als een betrouwbare coach op wie ik volledig kan rekenen en dat was voor mij nodig om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen maken."

Marie-Jose, Scrum master

"De coaching met Edwin was prettig. Ik heb het als respectvol, betrokken en gelijkwaardig ervaren. Ik ben ondersteund in de dingen waar ik behoefte aan had.

Het geeft me rust dat ik tegenwoordig een stap naar achteren kan zetten zonder meteen impulsief te reageren. En als ik gespannen ben kan ik het gejaagde en gestreste gevoel stoppen."

Marcel, Coördinator

"Edwin is open, rustig, heeft veel kennis over de theorie van hartcoherentie en weet deze goed over te brengen. Ik voelde mij op mijn gemak en werd op een prettige manier gecoacht.

De gesprekken en inhoud van het programma hebben mij houvast gegeven. Edwin heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb en hierdoor meer in balans ben. Bedankt!"

Frank, Consultant
Bekijk meer klantervaringen

“Neem het roer in handen”

In stormachtige tijden is Edwin Vriethoff jouw rots in de branding.

Het waait harder dan normaal. De spanning in mijn lijf loopt op. Door mijn hoofd schieten gedachten als: "Durf ik dit wel? Wat als?".

Toch vaar ik met mijn boot de veilige haven uit. Ik hijs de zeilen en zet mijn koers uit naar een nieuw doel.

Al snel voel ik de zon op mijn huid en de wind door mijn haren. Hier ben ik één met de elementen en kom ik mentaal tot rust.

Nergens anders ervaar ik zoveel ontspanning en keer ik met zoveel frisse energie weer huiswaarts.

"In actie komen is de beste oplossing om te krijgen waar je zo naar verlangt. Neem het roer in handen en leef." - Daar begeleid ik jou graag bij.

Van IT'er tot professioneel coach

Als leidinggevende leerde ik coachen. Tijdens de opleiding ontdekte ik naast mijn liefde voor de IT deze nieuwe passie. Ook zag ik regelmatig collega's stoeien met hun werkdruk en zelfs uitvallen. Eén plus één is twee en zo ontstond HeartState.

Mijn aanpak is pragmatisch, doelgericht en wetenschappelijk onderbouwd. En om anderen professioneel te begeleiden, investeer ik veel in mijn persoonlijke ontwikkeling als coach.

Ik ben gecertificeerd HeartMath® coach & TriA® Wandelcoach en beschik over effectieve methodieken om jou verder te helpen. Ik ben aangesloten bij HeartMath Benelux, Positive Intelligence®, Wandelcoaching Nederland en NOBCO, de beroepsvereniging van professionele coaches in Nederland.

Bekijk mijn LinkedIn profiel wanneer je meer wilt weten over mijn werkervaring en opleidingen.

Maak nu vrijbijvend met mij kennis om je situatie te bespreken, dan gaan we er samen voor zorgen dat jij vol focus geniet van het leven!

Bijna klaar!
Vul het formulier in en dan wordt er binnen één werkdag contact met je opgenomen.