Over Edwin

In stormachtige tijden is Edwin Vriethoff jouw rots in de branding.

“Neem het roer in handen”

Het waait harder dan normaal. De spanning in mijn lijf loopt op. Door mijn hoofd schieten gedachten als: "Durf ik dit wel? Wat als?".

Toch vaar ik met mijn boot de veilige haven uit. Ik hijs de zeilen en zet mijn koers uit naar een nieuw doel.

Al snel voel ik de zon op mijn huid en de wind door mijn haren. Hier ben ik één met de elementen en kom ik mentaal tot rust.

Nergens anders ervaar ik zoveel ontspanning en keer ik met zoveel frisse energie weer huiswaarts.

"In actie komen is de beste oplossing om te krijgen waar je zo naar verlangt. Neem het roer in handen en leef." - Daar begeleid ik jou graag bij.

Mijn naam is Edwin Vriethoff. Als specialist in werkdruk en veerkracht help ik IT-professionals om vol focus te genieten van het leven.

Met mijn no-nonsense aanpak heb ik de afgelopen 4 jaar met diverse IT'ers gewerkt aan hun mentale veerkracht. Ze hebben geleerd hoe ze hun kostbare energie managen terwijl ze omgaan met de uitdagingen in hun werk- en privéleven. Ze geven hun grenzen aan, maken bewuster keuzes en staan positief in het leven.

Ik ben trots op mijn klanten. Niet alleen om wat ze bereikt hebben maar ook omdat ze zelf in actie zijn gekomen. Stuk voor stuk besloten ze dat het anders moest.

En jij kunt dat ook.

Of reserveer via de online agenda

"Edwin heeft me gecoacht met de HeartMath methode. Ik heb veel bijgeleerd over stress, mijn gedrag, over de invloed van de ademhaling, over coherent zijn en het bewust beïnvloeden van je veerkracht. Ik voel me nu mentaal, fysiek en emotioneel sterker.

Edwin is niet alleen begripvol en sensitief, hij is ook doortastend. Hij hield me regelmatig de spiegel voor en bij de les. "

Frida, Coach & trainer - Humanity at Work
Edwin Vriethoff is professional HeartMath coach

Ervaringsdeskundige

Na 22 jaar ervaring in de IT hebben de onderwerpen mentale inspanning & een hoge werkdruk geen geheimen meer voor mij.

Eind 2014 raakte ik overspannen als projectleider. Ik liep maandenlang op mijn tenen om niet te falen. Thuis vroeg een druk gezinsleven mijn aandacht.

Ik ging over mijn grenzen en negeerde de lichamelijke signalen. Voor ik het in de gaten had zat ik futloos op de bank.

Achteraf een cadeau. Ik leerde mezelf kennen en alles over stress. Nu heb ik een bloeiende praktijk waar ik jou kan helpen om veerkracht te ontwikkelen.

IT'ers vergeten vaak dat er naast het hoofd nog een lichaam is. Het recept voor problemen. Coaching brengt verstand en gevoel met elkaar in verbinding.

TriA Coach Wandelcoaching Nederland Nederlandse orde van beroepscoaches EMCC

Werken in de IT is topsport

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben burn-out gerelateerde klachten.
  • 33% van de mensen die ziek thuis zijn hebben mentale klachten.
  • In de IT ligt dit percentage zelfs op 50%.

Ik ben ervan overtuigd dat jij de belangrijkste persoon bent om te zorgen voor je mentale gezondheid. Neem zelf het heft in handen. Laat niet alles van je werkgever afhangen, maar schakel zelf ook begeleiding in. Werk je aan je veerkracht dan komt het met jouw werkplezier en werk-privé balans ook goed. Je kunt de hele wereld aan.

Gun jezelf een coachtraject: geef een boost aan je veerkracht, leer negatieve stress tijdig te herkennen en stel grenzen. Ervaar plezier en energie in je leven en presteer ook weer optimaal.

Mijn missie is om IT-professionals, die worstelen met een hoge werkdruk, weer vol focus te laten genieten.

Of reserveer via de online agenda

Zij gingen jou al voor

"Ongeacht wat ik vertelde, bleef Edwin altijd rustig en kalm, zonder te oordelen. Hij heeft de kennis en capaciteiten om een coachvraag breder te bekijken en objectief te blijven.

Ik heb hem ervaren als een betrouwbare coach op wie ik volledig kan rekenen en dat was voor mij nodig om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen maken."

Marie-Jose, Scrum master

"De coaching met Edwin was prettig. Ik heb het als respectvol, betrokken en gelijkwaardig ervaren. Ik ben ondersteund in de dingen waar ik behoefte aan had.

Het geeft me rust dat ik tegenwoordig een stap naar achteren kan zetten zonder meteen impulsief te reageren. En als ik gespannen ben kan ik het gejaagde en gestreste gevoel stoppen."

Marcel, Coördinator

"Edwin is open, rustig, heeft veel kennis over de theorie van hartcoherentie en weet deze goed over te brengen. Ik voelde mij op mijn gemak en werd op een prettige manier gecoacht.

De gesprekken en inhoud van het programma hebben mij houvast gegeven. Edwin heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie heb en hierdoor meer in balans ben. Bedankt!"

Frank, Consultant
Bekijk meer klantervaringen

Van IT'er tot professioneel coach

Als leidinggevende leerde ik coachen. Tijdens de opleiding ontdekte ik naast mijn liefde voor de IT deze nieuwe passie. Ook zag ik regelmatig collega's stoeien met hun werkdruk en zelfs uitvallen. Eén plus één is twee en zo ontstond HeartState.

Mijn aanpak is pragmatisch, doelgericht en wetenschappelijk onderbouwd. En om IT'ers professioneel te begeleiden, investeer ik veel in mijn persoonlijke ontwikkeling als coach.

Ik ben gecertificeerd HeartMath® coach & TriA® Wandelcoach en beschik over effectieve methodieken om jou verder te helpen. Ik ben aangesloten bij HeartMath Benelux, Wandelcoaching Nederland en NOBCO, de beroepsvereniging van professionele coaches in Nederland.

Bekijk mijn LinkedIn profiel wanneer je meer wilt weten over mijn werkervaring en opleidingen.

Maak nu vrijbijvend met mij kennis om je situatie te bespreken, dan gaan we er samen voor zorgen dat jij weer vol focus geniet van het leven!

Bijna klaar!
Vul het formulier in en dan wordt er binnen één werkdag contact met je opgenomen.