In de media / persinformatie

Wandelcoach en ademhalingscoach Edwin Vriethoff Praktijk Vitaal Moerdijk en HeartState
Edwin Vriethoff

Edwin Vriethoff (1982) is gecertificeerd HeartMath-coach & TriA® Wandelcoach en helpt mensen met een rationele kijk op het leven om energiek en zelfverzekerd in het leven te staan. Een burn-out voorkomen begint met voldoende kunnen ontspannen en daarna met het ‘herprogrammeren’ van je mindset. Meer over Edwin >>

Edwin deelt regelmatig artikelen op deze website, LinkedIn en Facebook. Soms wordt hij geïnterviewd over zichzelf, HeartState of Praktijk Vitaal Moerdijk. Op deze pagina vind je een overzicht van de publicaties.

Ben je op zoek naar iemand die een onderbouwde mening kan geven over stressgerelateerde onderwerpen? Heb je een verzoek voor een interview of een gastblog? Dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Edwin.

5 juli 2022 – Vitaal Bedrijf – Partner in de Spotlight

HeartState is partner van Vitaal Bedrijf. Het bedrijf ondersteunt IT-organisaties bij het stressbestendig en veerkrachtig maken van medewerkers. HeartState zet zich met name in voor preventie en komt niet pas in actie als het al te laat is. “Waar een groot deel van de markt zich richt op de mensen in een burn-out, zijn wij graag actief in het stuk om dit te voorkomen. Gelukkig zien steeds meer ondernemers het belang van preventie en vitaliteit binnen hun bedrijf, zegt Edwin Vriethoff, eigenaar van HeartState.

Lees hier het hele interview op de site van Vitaal Bedrijf

12 januari 2022 – Breda vandaag – ‘Op de werkvloer bij coach Edwin Vriethoff’

Regionaal nieuwsblad Breda Vandaag interviewde Edwin Vriethoff over zijn werkzaamheden.

“BREDA – Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Dan is het belangrijk dat je werk hebt waar je plezier aan beleeft en uitdaging uit haalt. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die passie hebben voor hun baan.  – Krijn ten Hove

Lees het volledige artikel op de nieuwssite van Breda Vandaag.

22 december 2021 – De Bode – Column: Gun jezelf een cadeau voor het leven!

Weekblad de Bode Moerdijk Logo

Ter afronding van het jaar schreef ik voor regionale krant de Bode een column. Het eind van het jaar is een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Waarom is het toch zo’n uitdaging is om je persoonlijke dromen werkelijkheid te maken?

Ontdek hoe het in 2022 eindelijk anders kan en lees de column op de site van de Bode Moerdijk of download de PDF.

15 december 2021 – De Bode – ‘Denken en voelen in balans krijgen’

Weekblad de Bode Moerdijk Logo

“Zevenbergen – Eén op de zes mensen heeft te maken met burn-out klachten. Een ingrijpende situatie voor de persoon en zijn omgeving. Steeds vaker wordt er aan vroeg signalering gedaan en schakelen mensen en werkgevers coaches in voordat het zover is om zo langdurige uitval te voorkomen. Edwin Vriethoff heeft hiertoe Praktijk Vitaal Moerdijk opgericht en is tevens verbonden aan het Paramedisch Centrum Zevenbergen. Hij geeft ons graag een kijkje op zijn werkvloer” – Krijn ten Hove

Lees het artikel op de site van de Bode Moerdijk of download de PDF.

22 september 2021 – De Bode – ‘Paramedisch Centrum Zevenbergen is er voor U’

Weekblad de Bode Moerdijk Logo

“Stresscoach Edwin komt uit het bedrijfsleven. ‘Ik weet hoe druk men kan zijn op het werk of wat deadlines kunnen doen. Met die ervaring en mijn kennis hoe daar mee om te gaan kan ik mensen helpen.’” – Krijn ten Hove

Zaterdag 18 september hebben de therapeuten van het PMC Zevenbergen een open dag gehouden om geïnteresseerden kennis te laten maken met het nieuwe centrum. Marja, Hans en Edwin werden daarbij kort geïnterviewd door weekblad de Bode. Het bericht is hier te lezen op de site van de Bode of in te zien als PDF.

6 juli 2021 – BN DeStem – ‘Mijn bijnaam op school was Bill Gates’

Logo landelijk dagblad BN DeStem

Op zijn twaalfde ontwikkelde Edwin Vriethoff al een computerprogrammaatje om zijn grammatica te oefenen. Na een studie informatica, 20 jaar werken in de it en een overspannenheidsdip, wil de 39-jarige Zevenbergenaar als stresscoach verder. ‘Stress maakt meer kapot dan je lief is’” – Florence Imandt

Van IT’er tot coach. Een proces dat voor Edwin heel natuurlijk is verlopen, maar anderen hebben er nog wel eens vragen over. Het lijkt immers niet de meest logische carrièrewending. Dat was ook Florence Imandt opgevallen, journalist bij het dagblad BN DeStem. Edwin mocht haar verwelkomen bij de praktijkruimte in het PMC Zevenbergen waar ze hem interviewde. Het artikel is online te lezen op de site van BN DeStem of te downloaden als PDF.

11 mei 2021 – Persbericht – Stress maakt meer kapot dan je lief is – Nieuwe praktijk in Zevenbergen helpt Moerdijkers stress te lijf te gaan en optimaal te ontspannen.

ZEVENBERGEN – Stresscoach Edwin Vriethoff start 21 mei vanaf de Campagneweg 1 in Zevenbergen met “Praktijk Vitaal Moerdijk” in het Paramedisch Centrum Zevenbergen. De nieuwe praktijk is een logische aanvulling op de fysiotherapie in het centrum. Een groot deel van de lichamelijke klachten die bij fysio worden behandeld is namelijk stressgerelateerd.

Download het volledige persbericht als PDF.

22 januari 2021 – Wandelcoaching Nederland – Coach van de maand januari: Edwin Vriethoff

Edwin Vriethoff in media publicatie Coach van de maand januari 2021

Ik ben Edwin, 39 jaar, getrouwd en vader van een dochter en zoon. Momenteel ben ik deels werkzaam in de IT en daarnaast ben ik coach in mijn eigen wandelcoachpraktijk. Ik sta met beide benen op de grond, ben zowel analytisch en gestructureerd als ook warm en gevoelig. Als wandelcoach kenmerk ik mij vooral doordat ik ook de ongebaande paden bewandel en dus durf te experimenteren.

Als kind was ik altijd buiten op avontuur. Hutten bouwen of eropuit trekken met mijn fiets. Die verbinding ben ik volledig verloren toen ik verslingerd raakte aan de computer. Wandelcoaching heeft mij het contact met de natuur weer teruggebracht. Ik geniet elke keer weer wanneer ik buiten mag werken met mijn coachees en zelf voel ik me na afloop ook weer opgeladen en gelukkig.

Lees het volledige artikel op de site van Wandelcoaching Nederland.

Begin een gesprek
1
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens bij helpen?