De positieve ervaring van productiemanager Frank met Hartcoherentie. uit de praktijk

Frank’s positieve ervaring met hartcoherentie

Leestijd: 3 minuten

Frank, een 33 jarige productiemanager, volgde bij mij een persoonlijk coachingsprogramma in combinatie met hartcoherentie. Frank wilde loskomen van de negatieve stress die hij bij zijn drukke baan in de industrie ervaarde. Het aantal deadlines nam toe en zijn werkgever verwachte ook dat hij meer leiding ging geven. Kan jij je voorstellen dat dit stress geeft en wat voor impact dat op je leven heeft?

“De hele situatie op het werk gaf mij zoveel stress dat het ook invloed op mijn privéleven had. Ik sliep slecht, raakte geïrriteerd over de kleinste dingen en communiceerde slecht met mijn partner. Ik verloor de controle omdat de constante vermoeidheid ervoor zorgde dat ik niet meer kon overzien wat er om mij heen gebeurde.

Omdat ik al een ruime tijd over mijn eigen grenzen ging was ik uit balans geraakt. Ik nam geen tijd meer om te ontspannen. De situatie op mijn werk kon ik niet snel beïnvloeden, maar ik besefte wel dat ik zo niet langer door kon gaan. Ik wilde met mijzelf aan de slag om weer die relaxte en plezierige ‘gozer’ van vroeger te kunnen zijn.

De boog kan niet altijd gespannen zijn

Ik zag op YouTube het college ‘Hoe versla je stress‘. Het was voor mij het moment waarop ik begreep dat ik zelf actie kon ondernemen. Ik zag in dat de manier waarop ik omging met situaties in mijn leven, van invloed was op mijn autonoom zenuwstelsel. Dat stelsel regelt de balans in je lichaam en zorgde er dus voor dat ik me constant onrustig voelde.

Om te kunnen herstellen besloot ik twee maanden vakantie te nemen. Inmiddels was mij wel duidelijk geworden dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Om scherp te blijven dien je na periodes van inspanning ook te ontspannen.

Het autonoom zenuwstelsel kunnen we met hartcoherentie beïnvloeden en weer terug in balans brengen.
Het autonoom zenuwstelsel regelt de onbewuste functies en processen in je lichaam. Bij langdurige stress raakt dit systeem uit balans.

Mijn eerste ervaring met hartcoherentie

Een buurman vertelde mij destijds over zijn positieve ervaringen met hartcoherentie. Na een korte zoektocht kwam ik de coachingsmogelijkheid met hartcoherentie bij HeartState tegen. Ik heb het ervaren als een hele nuchtere methode om via je ademhaling tot rust te komen. Het heeft raakvlakken met mindfulness, maar in mijn ogen is het veel meer down-to-earth en bovendien kost het je maar weinig tijd om toe te passen.

Het leuke is dat je een metertje met oorsensor mee naar huis krijgt. Daardoor kan je thuis oefenen en zie je direct op je mobieltje of tablet terug wat de coherentie in je lijf is. Dat is de mate waarin je hart, brein en emoties met elkaar in balans zijn. Ik zag daardoor in op welke momenten en door welke situaties de stress in mijn lichaam opliep. Dat kon zowel heel confronterend als geruststellend zijn. Ik raakte echt bewust van de invloed van stress op mijn lijf. Op mijn eigen smartphone kon ik zien dat mijn hartritme rustig werd door de oefeningen. Dat was heel prettig en aanmoedigend omdat ik nogal een technisch persoon ben.

Veerkrachtig met stressvolle situaties omgaan

Ik pas tegenwoordig verschillende hartcoherentie-technieken toe wanneer ik mij voorbereid op een uitdagende situatie of als ik stress voel opkomen. Ik merk dat ik daardoor rustig word en in evenwicht kom. Mijn concentratie is goed en ik richt me op positieve dingen.

Ondanks dat ik best nog wel eens stress ervaar hebben diverse vrienden en collega’s me verteld dat ze me relaxter en opener vinden dan enkele maanden geleden. Ik ben nu echt in staat om veerkrachtig met de verwachtingen en uitdagingen op mijn werk om te gaan. Tot groot genoegen van mijn vrouw maakt dat de situatie thuis ook veel plezieriger!

Bekijk het positieve effect van hartcoherentie thuis op je eigen smartphone dankzij het gebruik van een oorsensor.
Dankzij de oorsensor heb je thuis direct inzicht in je balans en het positieve effect van de oefeningen

Ik pluk levenslang de vruchten van deze methode

Tijdens de coaching heb ik mezelf goed leren kennen. Ik ben mij bewust geworden van wat er voor mij belangrijk is en ook wat ik belangrijk vind. Zo weet ik nu welke situaties mij energie kosten en waarvan ik juist energie krijg. Daar heb ik bewust evenwicht in aangebracht.

De kennismaking met hartcoherentie was een bijzondere ervaring waarvan ik nog levenslang de vruchten zal plukken. De huidige wereld stelt ons nou eenmaal regelmatig op de proef. Het is heel fijn dat ik nu over een vaardigheid beschik om de rust en balans te herstellen wanneer ik dat nodig heb.”

Een cadeau voor jou. Ontvang ons waardevolle e-book over hartcoherentie.

Hartcoherentie ademhaling e-book met oefening en trainingsvideo.

Inclusief direct toepasbare oefening en video om je te ontspannen en vitaal te voelen.

Vul je gegevens in

  • Je krijgt het e-book CADEAU als PDF.
  • Je ontvangt je e-book direct in je mailbox.
  • Plus wekelijkse inspiratie. Uitschrijven kan met één klik.
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Zie de privacy verklaring.

Ontdek de kracht van Hartcoherentie en bouw aan je veerkracht!

Ben je net zo nieuwsgierig geworden naar de voordelen van hartcoherentie als Frank? Wij nodigen je van harte uit om de kracht van deze unieke wetenschappelijk onderbouwde methode zelf te ervaren.

Wil je leren hoe je veerkrachtig kunt omgaan met stressvolle situaties en meer balans kunt vinden in je leven? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over ons hartcoherentieprogramma en het versterken van veerkracht. Of bekijk ons uitgebreide aanbod voor een diepgaand inzicht in hoe je jezelf kunt helpen om rust en balans te herstellen wanneer je het nodig hebt.

✔️ Ontdek je unieke hartcoherentie-aanbod
X

donderdag 23 juni om 20.00 uur

Het geheim om weer vol focus van het leven te genieten.

Vertel me meer
X

+ 1432 mensen gingen je al voor

Ben jij de volgende?

Start nu je gratis assessment
X

Ter waarde van € 16,95 tijdelijk gratis

Meer dan 2347 downloads!

Pak je e-book mee
Prettig om kennis te maken!
Ik ben Edwin Vriethoff, eigenaar en oprichter van HeartState. Ik help leidinggevenden de woelige wateren van leiderschap te trotseren en werkstress te overwinnen. Samen bouwen we aan jouw succesverhaal, waarin je niet alleen je prestaties verbetert, maar ook dieper verbonden bent en ontspannen in het leven staat.

Deel dit artikel:

Geef nu je reactie

Jouw mening of vraag doet er toe. Ik ontvang graag je reactie op dit artikel.

Vul je gegevens in. Je e-mailadres zal niet worden weergeven op de site.

Begin een gesprek
1
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens bij helpen?