De positieve ervaring van productiemanager Frank met Hartcoherentie. uit de praktijk

Frank’s positieve ervaring met hartcoherentie

Leestijd: 3 minuten

Frank, een 33 jarige productiemanager, volgde bij mij een persoonlijk coachingsprogramma in combinatie met hartcoherentie. Frank wilde loskomen van de negatieve stress die hij bij zijn drukke baan in de industrie ervaarde. Het aantal deadlines nam toe en zijn werkgever verwachte ook dat hij meer leiding ging geven. Kan jij je voorstellen dat dit stress geeft en wat voor impact dat op je leven heeft?

“De hele situatie op het werk gaf mij zoveel stress dat het ook invloed op mijn privéleven had. Ik sliep slecht, raakte geïrriteerd over de kleinste dingen en communiceerde slecht met mijn partner. Ik verloor de controle omdat de constante vermoeidheid ervoor zorgde dat ik niet meer kon overzien wat er om mij heen gebeurde.

Omdat ik al een ruime tijd over mijn eigen grenzen ging was ik uit balans geraakt. Ik nam geen tijd meer om te ontspannen. De situatie op mijn werk kon ik niet snel beïnvloeden, maar ik besefte wel dat ik zo niet langer door kon gaan. Ik wilde met mijzelf aan de slag om weer die relaxte en plezierige ‘gozer’ van vroeger te kunnen zijn.

De boog kan niet altijd gespannen zijn

Ik zag op YouTube het college ‘Hoe versla je stress‘. Het was voor mij het moment waarop ik begreep dat ik zelf actie kon ondernemen. Ik zag in dat de manier waarop ik omging met situaties in mijn leven, van invloed was op mijn autonoom zenuwstelsel. Dat stelsel regelt de balans in je lichaam en zorgde er dus voor dat ik me constant onrustig voelde.

Om te kunnen herstellen besloot ik twee maanden vakantie te nemen. Inmiddels was mij wel duidelijk geworden dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Om scherp te blijven dien je na periodes van inspanning ook te ontspannen.

Het autonoom zenuwstelsel kunnen we met hartcoherentie beïnvloeden en weer terug in balans brengen.
Het autonoom zenuwstelsel regelt de onbewuste functies en processen in je lichaam. Bij langdurige stress raakt dit systeem uit balans.

Mijn eerste ervaring met hartcoherentie

Een buurman vertelde mij destijds over zijn positieve ervaringen met hartcoherentie. Na een korte zoektocht kwam ik de coachingsmogelijkheid met hartcoherentie bij HeartState tegen. Ik heb het ervaren als een hele nuchtere methode om via je ademhaling tot rust te komen. Het heeft raakvlakken met mindfulness, maar in mijn ogen is het veel meer down-to-earth en bovendien kost het je maar weinig tijd om toe te passen.

Het leuke is dat je een metertje met oorsensor mee naar huis krijgt. Daardoor kan je thuis oefenen en zie je direct op je mobieltje of tablet terug wat de coherentie in je lijf is. Dat is de mate waarin je hart, brein en emoties met elkaar in balans zijn. Ik zag daardoor in op welke momenten en door welke situaties de stress in mijn lichaam opliep. Dat kon zowel heel confronterend als geruststellend zijn. Ik raakte echt bewust van de invloed van stress op mijn lijf. Op mijn eigen smartphone kon ik zien dat mijn hartritme rustig werd door de oefeningen. Dat was heel prettig en aanmoedigend omdat ik nogal een technisch persoon ben.

Veerkrachtig met stressvolle situaties omgaan

Ik pas tegenwoordig verschillende hartcoherentie-technieken toe wanneer ik mij voorbereid op een uitdagende situatie of als ik stress voel opkomen. Ik merk dat ik daardoor rustig word en in evenwicht kom. Mijn concentratie is goed en ik richt me op positieve dingen.

Ondanks dat ik best nog wel eens stress ervaar hebben diverse vrienden en collega’s me verteld dat ze me relaxter en opener vinden dan enkele maanden geleden. Ik ben nu echt in staat om veerkrachtig met de verwachtingen en uitdagingen op mijn werk om te gaan. Tot groot genoegen van mijn vrouw maakt dat de situatie thuis ook veel plezieriger!

Bekijk het positieve effect van hartcoherentie thuis op je eigen smartphone dankzij het gebruik van een oorsensor.
Dankzij de oorsensor heb je thuis direct inzicht in je balans en het positieve effect van de oefeningen

Ik pluk levenslang de vruchten van deze methode

Tijdens de coaching heb ik mezelf goed leren kennen. Ik ben mij bewust geworden van wat er voor mij belangrijk is en ook wat ik belangrijk vind. Zo weet ik nu welke situaties mij energie kosten en waarvan ik juist energie krijg. Daar heb ik bewust evenwicht in aangebracht.

De kennismaking met hartcoherentie was een bijzondere ervaring waarvan ik nog levenslang de vruchten zal plukken. De huidige wereld stelt ons nou eenmaal regelmatig op de proef. Het is heel fijn dat ik nu over een vaardigheid beschik om de rust en balans te herstellen wanneer ik dat nodig heb.”

Ben je door de ervaring van Frank nieuwsgierig geworden naar hartcoherentie? Zet de juiste stap en neem eenvoudig contact met mij op of bekijk mijn unieke aanbod voor uitgebreide informatie.

✔️ Bekijk het unieke aanbod

Deel dit artikel:

Vond je dit interessant?

Schrijf je nu in en ontvang gratis inspiratie om vol focus van het leven te genieten! Bovendien krijg je mijn e-book cadeau, met direct toepasbare tips om je hoofd tot rust te brengen. Dat wil je!

Ik behandel je gegevens vertrouwelijk en je kunt altijd met één klik uitschrijven. Zie ook de privacy verklaring.

Of volg HeartState via social media

X

donderdag 23 juni om 20.00 uur

Het geheim om weer vol focus van het leven te genieten.

Vertel me meer
X

+ 2347 downloads

door mensen met een hoge werkdruk.

Download nu je gratis e-book
X

Ter waarde van € 44,95 vandaag slechts 14,95

Introductie aanbieding

Bekijk de actie
Edwin Vriethoff
Ik help IT’ers die worstelen met de gevolgen van een hoge werkdruk. Via praktische en wetenschappelijk onderbouwde coaching zorg ik dat jij weer mentaal en emotioneel in topconditie komt. Vol focus geniet jij weer van het leven!

Geef nu je reactie

Jouw mening of vraag doet er toe. Ik ontvang graag je reactie op dit artikel.

Vul je gegevens in. Je e-mailadres zal niet worden weergeven op de site.

WhatsApp openen
1
Stel hier direct je vraag
Hallo 👋, ik help je graag verder. Als je mij laat weten wat je uitdaging is, denk ik vrijblijvend met je mee om een oplossing te vinden.

Met HARTelijke groet,
Edwin