Breng rust in je hoofd dankzij dit handige ezelsbruggetje. Moet ik dit nu doen? technieken

Rust in je hoofd dankzij dit handige ezelsbruggetje

Leestijd: 2 minuten

Loopt je hoofd regelmatig over? Één van de redenen is dat we ons verantwoordelijk voelen en daardoor te veel taken op ons nemen.

Dat is een serieuze uitdaging, omdat je per tijdsperiode maar een beperkt aantal taken kunt uitvoeren. Het werk stapelt zich op en het is steeds moeilijker om het overzicht te houden.

Geen wonder dat je hoofd steeds voller lijkt. Hoe voller je hoofd, des te onrustiger en opgejaagder je je gaat voelen. Heb je je wel eens afgevraagd of je eigenlijk wel verantwoordelijk bent voor al het werk dat je op je neemt?

Als je twijfelt of iets je verantwoordelijkheid is, stel jezelf dan de vraag: ‘Moet ik dit nu doen?‘ Door één voor één elk woord in de zin na te lopen, is deze te gebruiken als handig ezelsbruggetje!

Moet ik dit nu doen? stel deze vraag om te bepalen of een taak prioriteit heeft. Ben je er bovendien verantwoordelijk voor?

1) MOET: Wat is het belang van de taak? Is het iets dat je graag wilt doen of moet je het van iemand anders doen?

2) IK: Is het noodzakelijk dat jij de taak uitvoert of zou iemand anders dat ook prima kunnen doen?

3) DIT: Je tijd is schaars en je kunt je aandacht maar aan 1 taak tegelijk besteden. Is dit de beste activiteit om op dit moment te doen?

4) NU: Is het zo dringend dat deze taak nu gedaan moet worden of kan het rustig nog een uur/dag/week of maand wachten?

5) DOEN: We doen regelmatig dingen uit een automatisme zonder erbij na te denken. Moet deze taak wel uitgevoerd worden? Wat zou er gebeuren als je het niet doet?

Heb je 1 van de 5 vragen beantwoord met een ‘NEE’, dan is het dus niet iets waar je je op dit moment druk om hoeft te maken. Gooi het weg, delegeer het of plan het in voor een later moment. Dat geeft meteen ruimte en dus rust in je hoofd.

Te veel verantwoordelijkheid op je schouders nemen is slechts één van de oorzaken van een druk en vol hoofd. Er zijn dan ook verschillende acties nodig om hier echt verandering in aan te brengen. Hoe zou het zijn als je de ontspannen versie van jezelf zou worden? Heerlijk toch?

Wees de ontspannen versie van jezelf.

Vanuit een ontspannen levenshouding ontstaat immers de ruimte om het leven te creëren zoals je dat zelf voor ogen hebt. Daardoor sta je bewust in het leven en voel je je gelukkig.

In mijn e-book “Reboot je brein in 3 minuten” help ik je op weg naar die ontspannen levenshouding. Je leert een wetenschappelijk bewezen techniek om tot rust te komen en waar je dus de rest van je leven profijt van hebt.

Doe je mee?

Ontvang hier tijdelijk je gratis e-book >>

X

donderdag 23 juni om 20.00 uur

Het geheim om weer vol focus van het leven te genieten.

Vertel me meer
X

+ 1432 mensen gingen je al voor

Ben jij de volgende?

Start nu je gratis assessment
X

Ter waarde van € 16,95 tijdelijk gratis

Meer dan 2347 downloads!

Pak je e-book mee
Prettig om kennis te maken!
Ik ben Edwin Vriethoff, eigenaar en oprichter van HeartState. Ik help leidinggevenden de woelige wateren van leiderschap te trotseren en werkstress te overwinnen. Samen bouwen we aan jouw succesverhaal, waarin je niet alleen je prestaties verbetert, maar ook dieper verbonden bent en ontspannen in het leven staat.

Deel dit artikel:

Geef nu je reactie

Jouw mening of vraag doet er toe. Ik ontvang graag je reactie op dit artikel.

Vul je gegevens in. Je e-mailadres zal niet worden weergeven op de site.

Begin een gesprek
1
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens bij helpen?