Doelgerichte coaching en training voor je medewerkers

Wij zien nog regelmatig dat bij ondernemingen de focus ligt op automatisering, technologie en apparatuur. Maar wist je dat vitale en gelukkige medewerkers het werkelijke verschil maken? Zij zijn het belangrijkste ‘kapitaal’ van je organisatie en de succesfactor van je onderneming.

Gezonde en gelukkige werknemers zijn betrokken, productief een duurzaam inzetbaar. Ze verzuimen nauwelijks en zorgen uiteindelijk voor een hogere winst. Voor jou als werkgever ligt op dit gebied een belangrijke taak.

Technische professionals die gelukkig en gezond en vitaal zijn, zullen meer betrokken zijn bij je organisatie en behalen een betere winst voor de onderneming. HeartState is de partner voor vitale werknemers in technische sectoren zoals de IT en ICT.
Gezonde en gelukkige werknemers zijn betrokken, productief en duurzaam inzetbaar.

De werkdruk stijgt nog altijd

Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van het TNO en CBS blijkt dat de werkdruk in Nederland constant toeneemt. Van de medewerkers met gezondheidsklachten geeft 37% aan dat werkstress de belangrijkste oorzaak is. In de IT, de financiële dienstverlening en het onderwijs, ligt dit met 50% aanzienlijk hoger. Je kunt je voorstellen dat preventie hier extra belangrijk is.

Onderneem actie wanneer je ziet dat een werknemer lijdt onder werkstress. Anders is de kans groot dat deze in een burn-out terecht komt. Gemiddeld is je medewerker 9 maanden niet meer inzetbaar. Voor jou als werkgever kunnen de verzuimkosten hierdoor oplopen tot meer dan €70.000 per werknemer. Hoeveel impact denk je dat dit op je onderneming heeft? Daarnaast bestaat er een reële kans dat de medewerker niet meer terugkeert naar zijn oude werkplek.

Investeren in vitaliteit loont!

Het onderwerp vitaliteit en stresspreventie verdient dus absoluut jouw aandacht. Hiermee voorkom je dat jouw organisatie in dezelfde situatie terecht te komt. Bovendien blijkt uit recent onderzoek van CZ dat investeren in vitaliteit loont! Elke euro die je investeert in preventie en vitaliteit levert maar liefst €1,42 op.

Bij voorkeur werken professionals bij een organisatie die het beste met hen voor heeft. Wanneer je als werkgever aandacht geeft aan de gezondheid van je medewerkers, zul je merken dat de loyaliteit aan en interesse voor je organisatie toenemen. Op de huidige krappe arbeidsmarkt is dit belangrijk, simpelweg omdat technische professionals de aanbiedingen voor het oprapen hebben.

Genoeg redenen dus om serieus aandacht te besteden aan vitaliteit en preventie. Je onderneming onderscheidt zich positief op de arbeidsmarkt door medewerkers de begeleiding te geven die zij nodig hebben.

Specialist in het begeleiden van professionals met een rationele voorkeur

HeartState is gespecialiseerd in het begeleiden van professionals die ratio boven gevoel plaatsen, op het gebied van vitaliteit en stressgerelateerde onderwerpen. Met 25 jaar ervaring in de IT heeft oprichter Edwin Vriethoff veel ervaring met werkdruk in het bedrijfsleven.

TriA ont-stresscoach Edwin Vriethoff helpt je bij de preventie van burn-outs en het verbeteren van de vitaliteit onder je werknemers.
Edwin Vriethoff is ervaringsdeskundige, onbevooroordeeld en bovenal nieuwsgierig. Edwin kan je organisatie uitgebreid van dienst zijn op het gebied van preventie, vitaliteit en stressgerelateerde onderwerpen.

Edwin heeft ervaren dat zowel werkgevers als werknemers het zeer prettig vinden om te werken met iemand die alle ins en outs van hun werk kent. Met onze ervaring in de IT en onze passie voor persoonlijke ontwikkeling & vitaliteit helpen wij je graag verder.

Heb je mensen in dienst die vanuit ratio met hun werk bezig zijn en die houden van een praktische benadering? Zoek vooral niet verder. Wij kunnen je organisatie op verschillende manieren helpen.

De waarde van HeartState voor je organisatie

✅ Verzuimreductie

✅ Toename betrokkenheid en vitaliteit medewerkers

✅ Handvatten voor aantrekkelijk werkgeverschap

Wat bieden wij je organisatie?

Edwin Vriethoff denkt graag tijdens een meedenksessie met je mee op het gebied van vitaliteit en stress.

Meedenksessie

Graag gaan wij het gesprek met je aan. Waar gaat het momenteel écht om binnen je organisatie? Op welke vlakken is op korte termijn al resultaat te boeken?

Deze vrijblijvende meedenksessie bewijst keer op keer zijn waarde. Samen analyseren we je huidige situatie waarna je een praktisch advies krijgt, waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Vraag gauw je meedenksessie aan

Edwin Vriethoff kan diverse workshops en trainingen voor je organisatie organiseren op het gebied van vitaliteit en stress

Inspiratiesessies en trainingen

Ons netwerk van ervaren coaches en trainers bied jou een uitgebreide keuze aan inspiratiesessies, workshops en trainingen.

Tijdens de sessies werken we samen met onze deelnemers op een interactieve manier aan bewustwording. Onderwerpen als stress en vitaliteit gaan leven en worden daardoor bespreekbaar. Dit is belangrijk omdat vitale medewerkers fantastische prestaties neerzetten.

Ontdek nu de mogelijkheden
Persoonlijke coaching voor je medewekers.

Persoonlijke coaching

Samen met je medewerker werken we aan persoonlijke vraagstukken op het gebied van vitaliteit en de werk-privé balans.

Door middel van het HeartMath ‘Werken aan veerkracht’ programma en het ondernemen van actie, ervaart de medewerker hoe het anders kan. Het resultaat is een betrokken en vitale medewerker.

Bekijk het programma voor vitale medewerkers
HeartState kan ook columns en artikelen over vitaliteit ter ondersteuning van je HR afdeling leveren.

Columns, blogs en artikelen

Wil je het onderwerp vitaliteit een prominentere rol geven binnen je organisatie?

HeartState kan je HR medewerker(s) ondersteunen bij het samenstellen of aanleveren van interessante columns en artikelen. Op deze manier helpen we je intranet en/of personeelsmagazine aan relevante informatie, zonder dat het je tijd kost! Zodoende blijft vitaliteit een actueel en bespreekbaar onderwerp binnen je organisatie.

Neem meteen contact op

Maak kennis met het team

Edwin Vriethoff is vitaliteitscoach bij HeartState en helpt professionals hun energiebalans te herstellen.

Edwin Vriethoff

Met ruim 20 jaar ervaring in de IT heeft Edwin bergen ervaring met mensen die een voorkeur hebben voor rationeel denken. Voelen wanneer je over je grenzen gaat is dan een uitdaging. Door middel van coaching en inspiratiesessies herstelt hij de energiebalans van deze professionals.

Evelien Bleeker herstelt de vitaliteit van medewerkers door ze fysiek in beweging te brengen.

Evelien Bleeker

Op haar eigenzinnige manier brengt Evelien professionals fysiek en/of mentaal in beweging. Want druk zijn houd je alleen vol als het in balans is met rust, plezier en ontspanning. Ook is Evelien expert in het organiseren van teambuilding- events en reizen.

Dymph Neeteson schrijft artikelen over vitaliteit voor organisaties die hun medewerkers veerkrachtig willen houden.

Dymph Neeteson

Dymph is trainer en ICT-tekstschrijver. Inmiddels is ze ruim 20 jaar actief in de sales/marketingcommunicatie en heeft Dymph gewerkt bij uitgeverijen, bedrijven in de logistiek en de ICT. De rode draad door haar werkverleden is taal. Als geen ander weet ze technische medewerkers met haar teksten te prikkelen.

HeartState werkt samen met

Wandelcoaching Nederland coach Edwin Vriethoff helpt professionals vitaal in het leven te staan.

TriA® Wandelcoaching Nederland

De samenwerkende coaches aangesloten bij TriA® Wandelcoaching Nederland hebben een gedegen opleiding afgerond en maken gebruik van een effectieve methode in het kader van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De methode leidt tot een positieve mindset, vitale en (pro)actieve medewerkers.

HeartState is aangesloten bij Thrive en helpt organisaties aan de slag te gaan met het onderwerp vitaliteit.

Thrive, het vitaliteitsplatform voor iedere medewerker

Thrive richt zich op de vitaliteit en het welzijn van medewerkers met behulp van het Thrive vitaliteitsplatform. Dit platform is ontwikkeld in samenwerking met welzijnsexperts en wetenschappers.

Bij HeartState zijn we trots op onze bijdrage aan het gezonder en gelukkiger maken van medewerkers, en het versterken van hun organisaties.

HeartMath coaches leren klanten de wetenschappelijke hartcoherentie techniek toe te passen zodat ze veerkrachtig in het leven staan.

HeartMath Benelux

Aangesloten coaches beschikken over een wetenschappelijk gevalideerde methode om cliënten te trainen hun stress te verminderen en daardoor hun veerkracht te verhogen. Op deze wijze helpen wij organisaties om hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden.

Begin een gesprek
1
Scan de code
Hallo, kan ik je ergens bij helpen?